<p>Karin Beukers, Laurens de Groot, Robin Paalvast en Hilko Folkeringa zijn erg blij dat het theater weer open kan.&nbsp;</p>

Karin Beukers, Laurens de Groot, Robin Paalvast en Hilko Folkeringa zijn erg blij dat het theater weer open kan. 

(Foto: Robbert Roos)

Robin Paalvast ‘We zijn toe aan cultuur’

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf nu is het Stadstheater weer geopend. Wethouder Cultuur Robin Paalvast, Stadstheaterdirecteur Hilko Folkeringa, Karin Beukers en theatermaker Laurens de Groot openden op vrijdag 4 juni symbolisch het doek en trapten daarmee de cultuurzomer 2021 af.

Door Robbert Roos

Zoetermeer – “De cultuursector is de afgelopen periode zwaar getroffen”, stelt Robin Paalvast in zijn korte toespraak. “Toch merk je dat iedereen zijn schouders eronder heeft gezet om er het beste van te maken. Ik ben dan ook erg blij dat de deuren van ons Stadstheater weer open kunnen. We zijn echt toe aan cultuur.”

Groot gemis

Zelf miste Robin Paalvast vooral de gezelligheid, setting en sfeer van het theater. “Een livestream thuis kijken is toch anders dan als je in het theater zit.” Ook Hilko Folkeringa is blij dat zijn theater weer mensen kan ontvangen. “Ik liep niet graag de grote, lege zaal in. Tijdens corona voelde het leeg en miste de zaal de dynamiek, haar ziel. Heel anders dan een lege zaal vlak voor een optreden.” Zijn collega Karin Beukers is het helemaal met hem eens. “Op het moment dat je weer iemand in het echt op ziet treden weet je wat je gemist hebt.”

Kan niet zonder publiek

Ook voor theatermaker Laurens de Groot is het weer een voorrecht om op te mogen treden. “Ik heb altijd geroepen dat ik het niet voor het applaus doe”, geeft hij eerlijk toe. “Maar tijdens een livestream voor een lege zaal merkte ik dat ik toch de interactie met het publiek mis. Ik merk dat het zonder publiek echt anders is. Theater maak je nu eenmaal met elkaar.”

Eindelijk weer gasten kunnen ontvangen

Voor Karin Beukers, verantwoordelijk voor Marketing & Communicatie bij Stadstheater Zoetermeer is het heerlijk om weer mensen naar het Stadstheater te halen. “We hebben het laatste staartje van dit cultuurseizoen laten staan en dat aangevuld met een nieuw aanbod voor in de zomer. Nikola Meeuwsen was de eerste die sinds lange tijd weer op het podium stond. Verder staan de 3-J’s en Lenny Kuhr op het programma. We hebben elk weekend wel muziek of cabaret op het podium staan. Voor verschillende voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Die kunt u bestellen via de website www.stadstheater.nl Maar wacht niet te lang; anders grijpt u mis.

Veilig en vertrouwd

De anderhalvemeter-maatregel is nog steeds van kracht. Dit houdt in dat het Stadstheater momenteel maximaal 150 personen toe mag laten in de grote zaal om de afstand te kunnen waarborgen. Momenteel bestaat het aanbod uit wat kortere voorstellingen zonder pauze. Zo weet u dat u veilig uw vertrouwde theater kunt bezoeken. Ook Filmhuis Cameo kan dankzij de opening weer starten. Dat doen zij met ‘The Singing Club’ op woensdag 16 juni.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden