Foto:

Gezond Natuur wandelen loopt weer van start.

Zoetermeer - Overal in het land starten momenteel de wekelijkse wandelingen van Gezond Natuur Wandelen weer op. Dankzij de tweede stap in het openingsplan van de overheid mag er weer in groepen van maximaal 30 personen gewandeld worden, waarbij iedereen onderling 1,5 meter afstand houdt.

Gezond Natuur Wandelen

Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam én geest. Daarom biedt de Stichting Gezond Natuur Wandelen elke week op vaste tijden en plekken wandelingen aan in de natuur of het gemeentelijk groen. Een wandeling duurt ongeveer een uur en gaat in een rustig tempo. Onderweg is er aandacht voor de natuur en voor gezelligheid. Deelname is gratis. Na afloop is er gelegenheid om – nu nog op afstand – samen koffie of thee te drinken. Een overzicht van alle wandelingen staat op www.gezondnatuurwandelen.nl.

Deze aantrekkelijke en laagdrempelige wandelingen zijn speciaal voor mensen die wat meer willen bewegen en het leuk vinden om dat samen met anderen te doen. Iedereen is welkom. Vrijwilligers begeleiden de wandelingen en vertellen onderweg kort iets over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk. De natuurwandelingen volgen uiteraard de RIVM-richtlijnen.

In Zoetermeer lopen we met 2 groepen op dins- en donderdag, zodat we met alle wandelaars rekening kunnen houden. Zowel met het tempo als de belangstelling voor de natuurmomenten.

U kunt zich 5 minuten voor de vertrektijd bij het startpunt aanmelden. Voor een buitje regen blijven we niet thuis. Dus er staat altijd iemand klaar om met u te gaan wandelen.

In Zoetermeer zijn de wandelingen hervat op de volgende locaties:

 Rokkeveen, Balijhoeve: elke woensdag om 10.00 uur vanaf de Balijhoeve, Kurkhout 100. Verzamelen bij de ingang van de Stadsboerderij.

 Driemanspolder: iedere donderdag om 10.00 uur vanaf Palet Welzijn Bijdorp, Bijdorplaan 471-477. Verzamelen rondom de Trompetboom voor het gebouw.

 De Leyens: elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur vanaf Buurttuin Zoete Aarde, Broekwegzijde 95.(1 groep) Verzamelen bij de ingang, onderweg wordt over de geschiedenis van Zoetermeer vertelt.

 Seghwaert: iedere dinsdag om 10.00 uur vanaf Hof van Seghwaert. Tijdelijk verzamelen bij de achteringang bij het parkeerterrein Gaardedreef achter nr. 169.

We eindigen de wandeling in het Hof.

Meelopen of begeleiden? U bent van harte welkom!

Wij willen een nieuwe wandelgroep gaan opstarten op de zondag vanuit het Westerpark.

Hiervoor hebben we begeleiders nodig. U hoeft niet iedere week mee te lopen, dat kan ook om de week. Ook mensen die t.z.t. willen mee wandelen kunnen zich al melden per e-mail.

Wilt u eerst meer informatie? Stuur een bericht met uw vragen of telefoonnummer aan Corrie Kramer, e-mail: zoetermeer@gezondnatuurwandelen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden