<p>Marc Rosier (wethouder gemeente Zoetermeer) en Bianca Seekles (directeur ERA Contour) </p>

Marc Rosier (wethouder gemeente Zoetermeer) en Bianca Seekles (directeur ERA Contour)

(Foto: )

Altijd op vakantie in de nieuwe woonwijk Happy Days

Zoetermeer - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met de verkoop van de locatie Dwarstocht aan ontwikkelaar ERA Contour. Hiermee krijgt de Zoetermeerse wijk Oosterheem binnenkort 205 nieuwe woningen.

Happy Days wordt een parkachtige wijk waar ontmoeting en avontuur centraal staan en waar inwoners het gevoel hebben altijd op vakantie te zijn. 

Wethouder Marc Rosier ‘’Deze woningen leveren een mooie bijdrage aan onze ambitie om in de komende 10 tot 15 jaar tenminste 700 woningen per jaar bij te bouwen. Bovendien is dit een bijzonder woonconcept waar avontuur, groen, sport, spel en ontmoeten centraal staan. De nieuwe Zoetermeerse wijk is plek voor starters, stellen van alle leeftijden en gezinnen. Echt een aanwinst voor de stad!’’.

Dwarstocht

De locatie Dwarstocht is een voormalig bedrijventerrein langs de Oostweg. De gemeente en ERA Contour willen het bedrijventerrein transformeren naar een woonwijk. In het gebied komen 165 koopwoningen en een appartementencomplex met 40 appartementen voor de sociale huursector. De woningtypes variëren van vrijstaande woningen tot tweekappers, dijkwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen. 16 woningen zijn levensloopbestendig.

De woningen staan in een groen en autovrij binnengebied waar kinderen in alle rust en veiligheid kunnen buitenspelen. De woningen in Happy Days staan in een groen en autovrij binnengebied. Het groene Happy Days wordt duurzaam en gasloos. De woningen hebben zonnepanelen en een warmtepomp.

“We zijn supertrots op Happy Days,” vertelt Bianca Seekles, directievoorzitter van ERA Contour. “Happy Days wordt een buurt die we in de randstad niet veel tegenkomen. Hier is het straks in de stad genieten van natuur, avontuur, ontmoeting, vrijheid en rust. In je eigen buurt het permanente vakantiegevoel hebben, dat is waar we voor gaan!”

Planning

Maandag 15 maart 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Dwarstocht vastgesteld. De omgevingsvergunningen zijn voorbereid met het bestemmingsplan en liggen momenteel ter inzage. De verkoop van de woningen start door ERA Contour op 4 juni. De bouw van de woningen start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022.  Meer informatie over het project is te vinden op: www.zoetermeer.nl/dwarstocht en www.happydayszoetermeer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden