Foto:

Jong Perspectief start met vakantiemaatjes

Zoetermeer - Het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief zet deze zomer op herhaling Vakantiemaatjes in om jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuke vakantie te bieden. Vorig jaar is dit project vanwege Corona ontstaan en dit bleek zo’n overweldigend succes dat we het graag weer inzetten! In sommige gezinnen loopt het iets minder om uiteenlopende redenen: door corona niet op vakantie kunnen, ziekte in het gezin, zorg voor of over één of meerdere kinderen, (vecht)scheiding, overbelasting, sociaal-emotionele problematiek, etc. Veel gezinnen beschikken over onvoldoende financiële middelen om uitstapjes te maken. Vanuit verwijzers, waaronder schoolmaatschappelijk werk en jeugdhulp, worden deze zorgen rondom deze gezinnen gedeeld. Om de jongere toch een leuke vakantie te bieden zet Jong Perspectief deze zomer wederom Vakantiemaatjes in.


Mariska v.d. Knaap van Jong Perspectief; ”Een vakantiemaatje word gekoppeld aan een kind in de leeftijd van 6 tot 14 jaar bij hem in de buurt en samen ondernemen zij gezamenlijk activiteiten, uiteraard coronaproof! Ze sluiten aan bij de activiteiten die er in de buurt worden georganiseerd of gaan zelf op pad.” “Vooraf is er een informatiebijeenkomst, ontvangt het vakantiemaatje een activiteitenbudget en ook spelmateriaal en activiteitentips. Tijdens de vakantie kun je natuurlijk terugvallen op de begeleiding van ons als projectmedewerkers”.

Wil jij een kind een onvergetelijke vakantie bezorgen en ben jij deze zomer minimaal 3 weken beschikbaar voor tenminste 4 uur in de week? Meld je dan aan als vakantiemaatje bij Jong Perspectief via info@jongperspectief.nl of bel Mariska v. Knaap 06-28215084 of Cindy van Wijk; 06-57075691. Zij vertellen je graag meer hierover!
Leeftijd om vakantiemaatje te kunnen worden is vanaf 16 jaar (16 en 17 jarigen worden als koppels ingezet, dus leuk om samen met een vriend/vriendin te doen)!
Studenten die vanwege corona op zoek zijn naar een stage-alternatief zijn ook van harte welkom.

Aanmelden van kinderen en jongeren kan ook via bovengenoemd mailadres en telefoonnummer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden