Zoetermeer Next Level gaat van start

Zoetermeer – Vanuit onderwijsinstellingen, welzijn- en zorgorganisaties komen geregeld signalen over jongeren in de stad die grote impact ervaren van de coronamaatregelen. Ze kampen met eenzaamheid, studievertraging, een beperkt sociaal leven en gebrek aan perspectief. Daarom gaat de gemeente Zoetermeer met het project Zoetermeer Next Level actief aan de slag om een hand uit te steken naar deze jongeren. De gemeente doet dit met samenwerking met lokale organisaties, zoals Haaglanden Beweegt, Bibliotheek, Iedereen-een-maaltijd, Stichting Buurtwerk, ICT-Helden en Stichting Sportief. 

Met Zoetermeer Next Level worden jongeren geënthousiasmeerd en geïnspireerd om verbinding te maken, online of offline. De insteek is om elkaar, maar ook anderen te ondersteunen in deze onwerkelijke tijd. Jongeren zetten onder intensieve begeleiding van hun coaches hulpinitiatieven op om inwoners te ondersteunen. De activiteiten zijn van sociaal- maatschappelijke aard, jongeren leren van elkaar en ontmoeten elkaar tijdens de uitvoering (op 1,5 meter afstand). Wethouder Jakobien Groeneveld;’’ Jongeren ondersteunen mensen die het op dit moment extra zwaar hebben. Er ontstaat respect en waardering voor elkaar. In totaal gaan 100 jongeren uit Zoetermeer, tussen de 14 en 27 jaar, vanaf eind mei acht weken lang aan de slag. Zowel ten goede voor henzelf als voor andere inwoners van de stad.’’

Workshops

Tijdens Zoetermeer Next level kunnen de jongeren hun creativiteit kwijt en impact maken op hun wijk of buurt. Voorbeelden van activiteiten zijn samen koken en bakken, maaltijden uitdelen voor eenzame senioren, gedichten schrijven, Rapworkhops, workshop Pitchen & Presenteren of fotowedstrijd waarin Zoetermeerse plekken door de ogen van jongeren worden uitgelicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden