Foto:

Ferdy Macnack Hoofdtrainer nieuwe O23

Zoetermeer - Na de berichtgevingen dat Leroy Vaes en Mario Chow gezamenlijk de Zaterdag 1 gaan leiden kan de commissie Voetbalzaken ook de Hoofdtrainer van de nieuwe O23 bekend maken.

“Wij zijn trots en blij dat een echte clubman als Ferdy Macnack het Hoofdtrainerschap van de O23 heeft aanvaard. Met hem aan het roer zal dit nieuwe getalenteerde team als een geoliede machine klaarstaan aan de start van het nieuwe seizoen” aldus Peter Nauman namens de commissie Voetbalzaken.

Ferdy Macnack, 45 jaar en zoals gezegd een echte clubman.
Al zo’n 33 jaar verbonden aan FC Zoetermeer en zoals hij zelf zegt ‘FCZ is mijn tweede thuis’.

Macnack begon zijn voetbalcarrière op zijn 12e, toen de club in geel-blauw nog in het Westerpark gevestigd was. Dat deze echte spits een getalenteerd voetballer was bleek al snel; op zijn 16e debuteerde Macnack in het Eerste. Na wat buitenechtelijke omzwervingen bij o.a. Cromvliet, DWO en IJVV de Zwervers keerde hij toch terug bij zijn eerste liefde, toen al verhuisd naar de Scheglaan te Rokkeveen.

13 jaar geleden begon Ferdy als trainer van zijn oudste zoon Malcolm bij de F-jes waarna hij als jeugdtrainer allerlei teams onder zijn hoede had en zijn vier zoons in de loop der jaren stuk voor stuk langs zag komen in één van de vele jeugdteams die hij trainde.

Nog niet zo lang geleden werd hij benaderd door de commissie Voetbalzaken met de vraag of hij interesse had om hoofdtrainer te worden van de nieuwe O23. Macnack kende de nieuwe visie op het opleiden van de jeugd naar spelers in de O23 en de ZAT 1. “Gezien de ambitie van de club en het talent dat we binnen de vereniging hebben rondlopen in combinatie met spelers die graag terug wilden keren naar FC Zoetermeer heb ik meteen ja gezegd. En nu, na een aantal weken trainen en wat onderlinge oefenwedstrijden heb ik alleen maar meer zin om met de mannen aan de slag te gaan. De meeste jongens ken ik wel, en zij mij, ik heb ze in de jeugd al getraind. Er is een goede klik met de jongens en het voelt verfrissend.” aldus Macnack.
Op de vraag wat zijn doelstelling is voor het nieuwe seizoen antwoordt hij resoluut: “het hoogst haalbare halen en daarna zien we wel wat er gaat gebeuren”

Dat hij na al die jaren zijn eerstgeborene opnieuw in de selectie heeft -van de F-jes naar de O23- geeft mooi weer hoe deze clubman in hart en nieren op de juiste plek zit.
 “Je bent nooit groter dan FC Zoetermeer. Nederig zijn en je volledig ten dienste stellen van deze mooie club, dat is mijn motto”.


Op dit moment vinden de afrondende gesprekken plaats met Macnack’s beoogd assistent trainer. Hierover binnenkort meer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden