Foto:

Wapen inleveren zonder straf

Zoetermeer - Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei organiseert Politie Den Haag een wapeninleveractie voor de hele Eenheid Den Haag. Dat betekent dat je ook in Zoetermeer  gedurende deze week zonder strafrechtelijke gevolgen slag-, stoot- of steekwapens kunt inleveren.

Burgemeester Bezuijen is blij met de actie. “De actie is onderdeel van een groter pakket van acties die we willen houden. Belangrijk is om mensen bewust te maken. Het wapengebruik onder jongeren neemt toe en met deze actie hopen we dit te verminderen.”

De wapens kunnen worden ingeleverd bij de politie. Hier zijn geen consequenties aan verbonden. Ook vuurwapens kun je inleveren, maar voor de veiligheid komt de politie in burger deze wapens thuis bij je ophalen. Als we bij je langskomen, zijn we dus niet herkenbaar als politiemedewerkers. Een vuurwapen laten ophalen kan niet anoniem, maar je wordt niet vervolgd voor vuurwapenbezit.

In de hele Eenheid Den Haag zijn op de politiebureaus inleverlocaties ingericht. Alle politiebureaus in onze eenheid doen mee. Zonder afspraak kun je hier terecht om slag-, stoot- en steekwapens in te leveren. 

Heb je vragen over de inleveractie? Je kunt ons bereiken via 0900 8844 om je vragen te stellen. Wil je volgen wat de tussentijdse resultaten zijn van de actie? Volg dan ons dan via Facebook (Politie Eenheid Den Haag), Instagram (@politie_eenheid_den_haag) of Twitter (@pol_denhaag).

Wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en geweld. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om wapens te bezitten of te gebruiken. Alleen sportschutters of jagers mogen bepaalde wapens gebruiken; als zij over de juiste vergunning beschikken en zich houden aan de regels van de Wet wapens en munitie. In alle overige gevallen is wapenbezit en -gebruik strafbaar. Welke wapens zijn verboden? Stroomstootwapens, vuurwapens, stiletto’s, vlindermessen, boksbeugels, pijlen en pijlpunten, messen met meerdere snijkanten*
luchtdrukwapens*, zelfverdedigingswapens, zoals pepperspray of traangas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden