Foto:

Eerste paal geslagen van De Plataan

Zoetermeer - Met het slaan van de eerste paal is dinsdag 11 mei aan het Plataanhout in de wijk Rokkeveen de bouw begonnen van De Plataan. Dit duurzame nieuwbouwcomplex van woningcorporatie De Goede Woning bestaat uit 13 appartementen voor 55plussers op de begane grond en 14 appartementen voor jongeren tot en met 26 jaar op de eerste verdieping.

Alle appartementen krijgen een buitenruimte. Op de begane grond is dit een terras en op de eerste verdieping een balkon. Het nieuwbouwcomplex wordt aardgasvrij, goed geïsoleerd en krijgt zonnepanelen en individuele bodemwarmtepompen.

Oplevering begin 2022

In januari 2021 is begonnen met bouwrijp maken van het terrein. Vandaag is aannemer Van der Lecq en Droogers met de daadwerkelijke bouw begonnen van de appartementen voor 55plussers en jongeren. Naar verwachting worden de duurzame woningen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. 

Kleine huishoudens

De driekamerwoningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens van 1 of 2 personen met lage inkomens. De huurprijs komt onder de aftoppingsgrens van € 633 (prijspeil 2021).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden