Foto:

Interactieve lezing omgaan met autisme met Diederik Weve

Zoetermeer - Op donderdag 27 mei om 19.30m uur geeft ervaringsdeskundige Diederik Weve een interactieve lezing voor Bibliotheek Forum Zoetermeer over omgaan met autisme. Op latere leeftijd werd Weve gediagnostiseerd met het Syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Door middel van experimenten en tips geeft hij tijdens de lezing aan hoe je beter met autisme kunt omgaan.

Diederik Weve (1957) studeerde Scheikundige Technologie in Delft en werkte 37 jaar bij Shell in diverse, specialistische, ingenieursrollen. Na zijn diagnose Asperger op 52-jarige leeftijd kreeg hij oog voor de negatieve gevolgen van de vooroordelen rondom zijn mentale aandoeningen. Nu is hij organisator van Autminds, het grootste congres voor autisme ter wereld, en onderzoekt hij de behoeften die er leven bij mensen in het autistisch spectrum en hun naasten.

Experimenten en tips voor mensen met autisme en hun omgeving

Speciaal voor Bibliotheek Forum Zoetermeer komt Diederik een laagdrempelige interactieve lezing geven over hoe je beter met autisme kan omgaan. Ten eerste het bewustzijn van jezelf: om het autisme van een ander te begrijpen moet je eerst jezelf kennen. Diederik zal tijdens zijn lezing met een aantal kleine experimenten autisme proberen voelbaar te maken. Het tweede handvat wat hij wil aanrijken is dat van de minderheidsgroep met een onzichtbaar probleem: deel je aan iedereen dat je autisme hebt of niet? Dit is een praktisch probleem voor velen. Ten slotte zal hij praktische tips geven voor zowel mensen met autisme als hun directe omgeving. Een leerzame lezing, voor iedereen die op wat voor wijze ook te maken heeft met autisme.

Wil jij erbij zijn en meepraten?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag (online) deelnemen aan deze geweldige interactieve lezing met Diederik Weve? Je kunt je opgeven voor zowel de live als online lezing via https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl of telefonisch tussen 11.00 uur en 17.00 uur via 079-3438200 (Bibliotheek Forum Zoetermeer).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden