Foto:

Ilion zoekt (fit)wandeltrainers

Zoetermeer - Het wordt weer voorjaar, de Coronamaatregelen worden versoepeld en dat merken we bij Ilion ! Veel mensen snakken er naar om gezellig met elkaar weer naar buiten te gaan en te bewegen. Met name in de wandel- en fitwalkgroepen is de animo groot. Vandaar dat we dringend op zoek zijn naar vrijwilligers die de wandelgroepen willen begeleiden.

Als wandeltrainer snijdt het mes aan twee kanten: zelf ben je lekker aan het bewegen en door je opleiding kun je je medelopers begeleiden in veilig en verantwoord (blessurevrij !) lopen. Bovendien krijg je als gediplomeerd wandeltrainer bij Ilion een vrijwilligersvergoeding en een trainersoutfit (T-shirt, polo en warme jas voor ’s winters).

Uiteraard betaalt Ilion je opleiding tot wandeltrainer. In een korte cursus van de KWBN leer je als wandeltrainer om een groep veilig en verantwoord te laten wandelen. Je kunt de deelnemers binnen jouw groep onderweg basistips over wandelen geven. Je leert onder meer wat een goede warming-up is, welk materiaal geschikt is en hoe je let op de veiligheid tijdens het wandelen. Daarnaast krijg je tips om de aandacht van de groep te kunnen krijgen (basis didactiek). Nadat je deze korte opleiding succesvol hebt afgesloten, ben je in staat om een groep wandelaars tijdens een tocht te begeleiden.

Enthousiast geworden? Meld je aan bij Caty Hermans, de voorzitter van de sectie loopgroepen bij Ilion. Caty zal ook graag je vragen beantwoorden. Caty kan je bereiken via de mail: willemcaty@ziggo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden