Foto:

Zó slaat alarm over gevaarlijke situatie Zwaardslootseweg

Zoetermeer - Zó! Zoeterrmeer heeft het college geschreven over een gevaarlijke situatie aan de Zwaardslootseweg.

“Op 18 juli 2019 deed ik de melding betreffende het fietspad langs Zwaardslootseweg. Het fietspad ligt hoger dan de weg. Er zit een groot gat in de reling, waardoor een kind zo naar beneden kan vallen. Vervolgens werd daar niet serieus op gereageerd. Ik kreeg zelfs bericht dat het aan de afdeling riolering was doorgegeven. En er kwamen steeds meer gaten. Daarop heb ik het probleem voorgelegd aan een van de directeuren van Zoetermeer, die er toen voor gezorgd heeft dat er direct actie werd ondernomen en dat de gaten werden gedicht. Zelf ben ik er recentelijk niet meer geweest (vanwege corona ben ik aanzienlijk minder onderweg) maar nu blijkt dat de situatie wéér gevaarlijk is geworden”, vertelt Marijke van der Meer. 

Onlangs werd ze door een alerte omwonende geschreven: Langs de Zwaardslootseweg is een geluidswal geplaatst in de jaren 80 voor de huizen in de Willem Paaphove, de Du Perronhove en de Van Schendelhove. Deze geluidswal is er na 40 jaar zeer slecht aan toe.Je zou nu zo de Zwaardslootseweg op kunnen vanaf het fietspad.” Ik heb een keer gebeld naar het gemeentehuis, maar ja…daar krijg je als antwoord, ja Mevrouw corona. Maar daar kun je toch niet alles op afschuiven?”

Zó! Zoetermeer is heel teleurgesteld dat er nog steeds niet structureel een oplossing is gerealiseerd voor de instortende reling. Als er een kind door zo’n gat schiet komt het van meer dan een meter hoog, recht voor de auto’s ‘uit de lucht vallen’. Kind noch chauffeur kunnen een ernstig ongeluk vermijden.

Zo wil weten of er op korte termijn structurele maatregelen worden genomen om deze gevaarlijke situatie te voorkomen. “Verder willen we graag weten hoe het precies zit met dergelijke meldingen. Het lijkt ons niet de bedoeling dat aan de mensen corona wordt doorgegeven als antwoord op een melding in de openbare ruimte. Is inmiddels geregeld dat meldingen altijd aan iemand met voldoende deskundigheid en/of kennis van de situatie wordt doorgegeven, want dit is al de tweede keer dat de melding met onvoldoende urgentie wordt opgepakt”, aldus Van der Meer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden