Foto:

FC Zoetermeer presenteert nieuwe selectiespelers

Zoetermeer - Een week geleden presenteerde FC Zoetermeer twee nieuwe selectiespelers, Jop van Uffelen en Yousef Mohamed, en daar kunnen we deze week weer twee getalenteerde spelers aan toevoegen; 
Joris Bakker (links, 19 jr) en Korab Zekaj (rechts, 20 jr).

FC Zoetermeer is er trots op te kunnen melden dat wéér twee oud

FC Zoetermeer spelers terugkeren op hun oude nest. Joris Bakker, die over drie weken 20 jaar wordt kan niet wachten om voor zijn ‘oude‘ club uit te komen en Korab deelt dat gevoel helemaal.

JORIS BAKKER (19) Deze getalenteerde speler met kwaliteit in één-op-één duels, die zijn snelheid op het juiste moment weet te gebruiken, speelde vanaf de F-jes al bij FC Zoetermeer. Favoriete positie linksachter, centraal achter maar is ook inzetbaar rechtsbuiten. In de O19 maakte hij de overstap naar DHC, waar hij als 2e-jaars O19 in de 4e divisie, en dit seizoen in de O23 2e divisie, uitkwam. 

Naast zijn bijdrage als speler stond hij de afgelopen twee seizoen ook als trainer op het veld (DHC 14-1, 2edivisie). Komend seizoen zal hij naast zijn rol als selectiespeler ook aantreden als Hoofdtrainer van de JO14-1 van FC Zoetermeer.
Joris: “Juist de combinatie van het zelf voetballen en de rol als trainer maakt mijn terugkomst naar FC Zoetermeer extra bijzonder. Ik heb de laatste twee seizoenen op hoog niveau gespeeld en daardoor veel progressie doorgemaakt. Deze groei heeft me als speler zeker gevormd en dat neem ik mee om FCZ de komende tijd, samen met een hechte groep getalenteerde spelers, naar een hoger niveau te brengen. De afgelopen oefenwedstrijden ben ik aangenaam verrast door het hoge niveau dat er al is binnen de Zaterdagselectie. Daarnaast is het mooi om te merken dat de klik met andere trainers meteen goed is. Terugkomen bij FC Zoetermeer voelt echt als een warm welkom. Ik ben super blij om terug te zijn!”

KORAB ZEKAJ (20) is eveneens afkomstig van DHC, waar hij na de O19 in het huidige seizoen bij de Senioren diende. Korab, een echte spits, maar ook inzetbaar als centraal verdediger, begon zijn voetbalcarrière bij DWO en speelde vanaf de 2e jaars C in het geel-blauw van FC Zoetermeer. In de O17 kreeg Korab, afkomstig uit Albanië, een basisplaats aangeboden in het Nationale Elftal (O17) van Albanië dat zich moest kwalificeren voor het EK. Door wettelijke regels m.b.t. Korab’s nationaliteit en paspoort werd hem deze unieke kans uiteindelijk helaas ontnomen. Wel is hij meerdere keren op trainingskamp geweest met het Nationaal elftal, waarvan één toernooi gespeeld in Kazachstan eveneens met een basisplek.
“Het voelt zo goed om terug te zijn. FC Zoetermeer weet wat ze aan mij hebben en ik weet wat ik van de club kan verwachten. We kunnen elkaar veel brengen denk ik. Ik kan het spelletje goed lezen en maak daarbij gebruik van mijn kracht. Het doel is om samen met de groep de selectie hogerop te brengen en ik denk dat mijn discipline kan uitstralen binnen het hele team. Ik merkte het laatste seizoen dat het plezier in voetbal wat af begon te nemen, maar door mijn overstap naar FC Zoetermeer is dat weer helemaal terug. Fysiek sterker, mentaal slimmer, 100% focus, ik heb weer zin om echt te voetballen!” aldus Korab.
 

Commissie Voetbalzaken wenst Joris en Korab veel succes toe het komend seizoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden