KC De Entree loopt alternatieve Zoetermeerse marathon

Zoetermeer - De bredeschool van Unicoz biedt verschillende activiteiten aan op VVE-scholen waar leerlingen van het basisonderwijs nieuwe activiteiten kunnen uitproberen en misschien zelfs een nieuwe hobby ontdekken. 

Het programma bestaat uit activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, sport en spel, natuur en milieu, techniek en wetenschap en creativiteit. De activiteiten worden op school- en wijkniveau aangeboden en zijn na schooltijd. Eén van de activiteiten die al lange tijd wordt aangeboden op KC De Entree is de activiteit “hardlopen”. Elke woensdagmiddag is er onder de bezielende leiding van juf Wilma, hardlooptraining. Ruim 50 leerlingen lopen elke week in de wijk en werken samen naar een aantal hardloopwedstrijden toe. Daarnaast is onze school sinds dit schooljaar ook in het trotse bezit van het themacertificaat “sport en bewegen” en doet een aantal groepen mee met de daily mile. 

Helaas zijn i.v.m. de coronamaatregelen de hardloopwedstrijden afgelast, maar KC De Entree laat zich niet zomaar uit het veld slaan en heeft een alternatieve “Halve Marathon van Zoetermeer” georganiseerd. De kinderen lopen op woensdag 12 mei a.s. een mile (1600 meter). Dit houdt in dat zij vier rondes rond de school gaan hardlopen. Start: 12.45 uur Finish: 13.15 uur Prijsuitreiking rond 13.15 uur. Andy Oskam, de organisator van de Zoetermeerse halve marathon, zal 12 mei speciaal aanwezig zijn om de medailles aan de leerlingen uitreiken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden