BAV oude stijl
BAV oude stijl (Foto: ECB)

Avond4Daagse in Benthuizen

Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor iedereen toch doorgaan. Vanaf vandaag en 30 juni 2021 kunnen zij in Benthuizen hun eigen Avond4daagse lopen. Volledig coronaproof. Evenementen organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app loopt ieder zijn eigen routes op zijn eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

Eigen routes

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten!

Groot succes

KWBN introduceerde de Avond4daagse – Home Edition vorig jaar voor het eerst. Landelijk namen in 2020 bijna 60.000 deelnemers deel. Het leverde vele enthousiaste reacties op en een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kies je eigen wandelmoment

Om te voorkomen dat veel mensen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maart en 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Aanmelden

Inschrijven is mogelijk via de website ecb-benthuizen.nl. Deelname kost €6,50Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. En de welverdiende Avond4daagse medaille ontvang je automatisch.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden