Foto:

Concertregistratie van Delftse Alquin en Lone Project

Dit weekend streamt Cultuurpodium Boerderij gratis twee unieke concertregistraties. Vrijdag 23 april “One More Night” van Alquin en zaterdag 24 april “Let it rain on me” van Lone Project.

De link tussen deze twee bands is vanzelfsprekend zanger en tekstschrijver Michel van Dijk en gitarist, componist en tekstschrijver Ferdinand Bakker. Na het uiteenvallen van Delfts trots Alquin gingen zij opnieuw samenwerken wat leidde tot Lone Project.

De concertregistratie van Alquin op vrijdagavond is van hun optreden van 13 juni 2003 in de Boerderij. In 1977 viel de band uiteen maar in 2003 besloot de band nog eenmalig op te treden. Dat was zo’n succes dat ze er nog maar een paar optredens aan vastplakte. De optredens van Alquin in de jaren ’70 waren een fantastische belevenis door de aanstekelijke mix van prog, jazz, blues en psychedelica. Qua stijl was Alquin een beetje een kruising tussen Caravan en Steely Dan. “One More Night” is opnieuw een geweldig en uniek optreden en het is een genot om te zien hoe de muzikanten nog steeds genieten van elkaars verrichtingen. De chemie en speelvreugde spat er duidelijk van af!

Op zaterdag zal het besloten concert wat Lone Project in december vorig jaar in de Boerderij gaf te zien zijn. De perspresentatie van het nieuwe album “Let it rain on me” werd die avond opgenomen en dit is de kans om deze nu ook te zien! Lone Project is d samenwerking van de topmuzikanten Michel van Dijk en Ferdinand Bakker die hun sporen ruimschoots verdiend hebben en dus niet meer op zoek zijn naar erkenning . Ze willen gewoon geweldige muziek maken en dat is met “Let it rain on me”, alweer het vierde album, wederom gelukt.

Cultuurpodium Boerderij streamt de concerten gratis via hun Vimeo-kanaal en deze is te bereiken op www.cultuurpodiumboerderij.nl. Het enige wat je hoeft te doen is om 20:30 uur klaar te zitten en te klikken op ‘livestream’. Hier vind je ook meer informatie over hoe je via Chromecast op je TV kunt kijken en hoe je Lone Project kunt steunen met een vrijwillige bijdrage.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden