<p>Mooi optreden van zangeres Tessa (4 mavo) bij het Picasso Eindexamenconcert.</p><p>Foto:&nbsp; Chris Pennings</p>

Mooi optreden van zangeres Tessa (4 mavo) bij het Picasso Eindexamenconcert.

Foto:  Chris Pennings

(Foto: )

Geslaagd Eindexamenconcert Picasso Lyceum

Zoetermeer - Afgelopen vrijdag 16 april was het eindexamenconcert van de examenleerlingen met het vak muziek. Met deze optredens hebben zij hun laatste praktijkopdracht voor het vak muziek afgerond. Het was een unieke avond: een lege zaal, maar wel via een livestream bij de mensen thuis in de huiskamer.

Ondanks de coronamaatregelen hebben de leerlingen een fantastisch concert neer kunnen zetten. Het was een avondvullend programma waarbij echte klassiekers voorbij kwamen, zoals ‘De Bom’ van Doe Maar en ‘Sweet Child O’ Mine’ van Guns ’n Roses. Ook kwamen er hits voorbij die door TikTok weer bekend zijn geworden bij jonger publiek, zoals ‘As the world caves in’ van Matt Maltese.

Solozang, bandbezettingen en duetten wisselden elkaar af. Het was een prachtig en gevarieerd programma. Tijdens de afsluiting werd er een koorstuk tentoongesteld dat vooraf was opgenomen met 5 havo en 6 vwo, zij zongen ‘Man in the Mirror’ van Michael Jackson.

Tijdens de livestream stroomden de complimenten voor de muzikanten via de live-chat binnen. De leerlingen konden deze reacties zelf bekijken wanneer zij niet speelden: in het muzieklokaal keken zij de livestream zelf mee.

Voor iedereen die het gemist heeft: terugkijken kan nog steeds: https://mijn.picasso-lyceum.nl/eindexamenconcert. Het was een onvergetelijke avond, we zijn trots op onze leerlingen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden