Foto:

Online Stamtafel: Verzet, Verraad, Vrijheid

Zoetermeer - Op zondag 25 april organiseert Bibliotheek Forum Zoetermeer van 14:30 – 15:30 uur
de (online) Stamtafel met auteur Gerrit Kleisen. Gerrit schreef het boek Verzet, Verraad, Vrijheid. Dit boek gaat over zijn vader Gerrit Wiechert Kleisen, verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Toen zijn vader in het verzet zat in Wernhout aan de Belgische grens, moest hij na verraad onderduiken in de Achterhoek. Daar werd hij echter opnieuw verraden, waarna hij samen met veel verzetsvrienden ter dood is gebracht in de duinen bij Bloemendaal.
Gerrit kwam na het overlijden van zijn moeder in het bezit van veel documentatie over zijn vader, waaronder een door hem geschreven getuigenis over de periode in Wernhout, met daarbij de opdracht uit te zoeken wie hen heeft verraden.

In 2017 werd Gerrit benaderd door een Joodse man, die als vijfjarige jongen door vader Kleisen en zijn verzetsvrienden over de grens is gebracht. Bij deze vluchtpoging zijn ze verraden. Hierdoor is Gerrit zich opnieuw gaan verdiepen in de geschiedenis van zijn vader en het gepleegde verraad. Het resultaat van zijn onderzoek heeft hij uitgewerkt in zijn eerste boek: Verzet, Verraad, Vrijheid.

Je kunt je gratis opgeven voor deze Online Stamtafel via www.forumzoetermeer.nl of telefonisch tussen 11.00 uur en 17.00 uur op nummer 079-3438200 (bibliotheek Zoetermeer)

De Stamtafel is een laagdrempelige ontmoetingsplek in Bibliotheek Forum Zoetermeer. Een plek waar jij je passie of hobby kunt delen. Een plek waar je kunt komen luisteren en anderen ontmoet. Voor en door Zoetermeerders. Iedere laatste zondag van de maand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden