Doe eens wild! - Wilde Planten Wandeling

Zoetermeer - Altijd al iets meer willen weten over de wilde planten, die er voor je gevoel altijd gewoon zijn? Hoe vanzelfsprekend is dat eigenlijk? Dit is je kans om weer wat bij te leren, maar vooral om je te verbazen over hoe bijzonder en mooi deze planten eigenlijk zijn!

WANNEER? In de meivakantie van 1 tot en met 9 mei 2021.

VOOR WIE? Voor iedereen (kinderen en volwassenen) die het leuk vindt om tijdens het wandelen meer te leren over wilde planten die je misschien dagelijks ziet staan, maar waaraan je meestal zomaar voorbij loopt.

WAT/HOE? In en om het Balijbos is een route uitgezet van een kleine 2 km. Bij veel wilde planten zijn informatieborden neergezet met weetjes. Ook hebben sommige bordjes een QR-code waarmee je nog meer achtergrondinformatie kunt vinden over allerlei soorten wilde planten.

De route is zelfstandig te lopen en aangegeven met pijlen. Ook met een rolstoel of scoot-mobiel is de route af te leggen. In verband met Corona kunnen er geen rondleidingen georganiseerd worden. Wel lopen regelmatig mensen van IVN/KNNV herkenbaar rond. Zij kunnen je vragen beantwoorden en extra informatie geven. Er wordt ook op gelet dat er niet teveel mensen bij elkaar zijn op één plek. De richtlijnen van het RIVM die op dat moment gelden, worden vanzelfsprekend nageleefd.

WAAR PRECIES? De start van de route is bij de ingang van het Libellenreservaat, achter Stadsboerderij de Balijhoeve (locatie). Op het moment van het schrijven van dit bericht, is de Balijhoeve nog gesloten. In de periode waarin de wandeling is uitgezet, is de situatie wellicht anders.

* Sinds januari 2021 bestaat er een samenwerkingsverband tussen IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid) en KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden