Foto:

GroenLinks blij met cultuurvisie

Zoetermeer - GroenLinks Zoetermeer is blij met de cultuurvisie. Zoetermeer loopt achter als het gaat om cultuur. Het is belangrijk dat de cultuursector versterkt wordt. Cultuur zorgt immers voor plezier, ontmoetingen en verbinding. GroenLinks hoopt daarom dat de nieuwe Cultuurvisie snel wordt vastgesteld. Wel vragen zij aandacht voor de betaalbaarheid van het cultuuraanbod.

In de Cultuurvisie staan mooie uitgangspunten, waar GroenLinks enthousiast over is. Het doel is dat alle inwoners toegang hebben tot culturele activiteiten. Deze moeten dichtbij, laagdrempelig en passend zijn bij hun behoeften. Daarbij is aandacht voor diversiteit en inclusie. Er komt meer (financiële) zekerheid voor grote en middelgrote cultuuraanbieders. Zoetermeers erfgoed wordt beschermd en toegankelijker. Ook wordt cultuureducatie op scholen en in de kinderopvang gestimuleerd. Jeugd en jongeren kunnen hun creatieve talenten ontwikkelen. Voor professionals in de cultuursector moet Zoetermeer aantrekkelijker worden, bijvoorbeeld door broedplaatsen te ontwikkelen. Dat zijn mooie ambities om naar toe te werken tot 2030. Wat GroenLinks betreft wordt hieraan toegevoegd dat het cultuuraanbod betaalbaar moet zijn voor al onze inwoners. 

‘Het is geweldig dat de Cultuurvisie stelt dat iedereen moet kunnen meedoen. Natuurlijk moet er een meer divers aanbod komen met voor ieder wat wils, maar het aanbod moet dan wel betaalbaar zijn. Inkomen mag geen belemmering zijn om van cultuur te kunnen genieten’, aldus raadslid Claire Hostmann.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden