<p>Pianist Laurens van Rooyen gaf een verrassingsconcert in de wachtruimte van de vaccinatie-locatie in het Silverdome.&nbsp;</p>

Pianist Laurens van Rooyen gaf een verrassingsconcert in de wachtruimte van de vaccinatie-locatie in het Silverdome. 

(Foto: Robbert Roos)

Uniek optreden tijdens vaccinatie

Vaccineren; voor de een kan het niet snel genoeg gaan, de ander moet er juist niet aan denken. Voor de mensen die donderdag 15 april hun vaccinatieprik lieten zetten op de locatie in het Silverdome had de GGD een bijzondere verrassing in petto. Niemand minder dan Laurens van Rooyen gaf een pianoconcert met de titel ‘Thank You’ om de wachttijd na het vaccineren wat op te vrolijken. Dat initiatief werd goed ontvangen.

Zoetermeer – Als de Nederlandse pianist Laurens van Rooyen de wachtruimte betreedt klinkt er hier en daar geroezemoes; “Hé dat lijkt wel die ene pianist. Nee joh, dat kan niet. Ja hoor, het is hem echt.” Van Rooyen heet zijn publiek welkom en legt uit waarom hij hier vandaag aanwezig is. “Toen ik onlangs zelf gevaccineerd werd zat ik na afloop in de wachtruimte en dacht bij mezelf; waarom staat er hier geen piano? Dan had ik graag een klein optreden gedaan.” Want dat zit er sinds de lockdown niet in voor de bekende pianist. Een hard gelag voor iemand die gewend is in alle uithoeken van de wereld te spelen.

Van Rooyen voegde de daad bij het woord, nam uit eigen initiatief contact op met de GGD en gaf een eerste vaccinatieconcert in Leiden. Zoetermeer is de tweede locatie die deze eer ten deel valt. “Ik noem het optreden een ‘Thank You’ concert en draag ook dit tweede concert exclusief op aan alle zorgmedewerkers van de GGD en het Rode Kruis in Nederland als blijk van mijn waardering en respect.” Tijdens zijn optreden vertelt van Rooyen wat meer over de achtergrond van de nummers die hij speelt en neemt de tijd om met sommige mensen die net gevaccineerd zijn een praatje te maken.

Rob Brugman (74) is erg enthousiast. “Ik heb me vandaag laten vaccineren omdat ik veel naar Spanje vlieg. Nu moet ik me elke keer laten testen en die kosten tikken best aan als je met twee personen reist. Ik hoop dat we door snel iedereen te vaccineren het testen achterwege kunnen laten.” Opzien tegen de vaccinatie deed hij niet, al weet hij ook niet zeker of hij het gedaan zou hebben als hij niet zo vaak zou vliegen. Het optreden vindt Brugman fantastisch. “Echt meesterlijk dit. Ik heb zelfs mee zitten zingen met ‘I did it my way’, vertelt hij enthousiast. Toch kent niet iedereen de pianist. Een mevrouw heeft duidelijk meer aandacht voor haar telefoon dan voor het optreden. “Is hij beroemd? Ik heb nog nooit van hem gehoord maar de muziek is leuk.”

De muziek van het optreden is vooral optimistisch van aard. En niet zonder reden. "‘Corona is nog niet voorbij, en we moeten waakzaam blijven”, legt Van Rooyen uit. "Maar met iedere vaccinatie komt de vrijheid dichterbij.” Marieke Schapers van de GGD is erg blij met het concert. "Laurens van Rooyen doet dit helemaal op eigen initiatief. Hoe leuk is dat. Je ziet dat mensen het waarderen. Ik heb mijn collega's van andere locaties getipt, want dit is echt bijzonder."

Robbert Roos

'Ik heb zelfs mee zitten zingen'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden