<p>Houtbewerker Jeff en theatermaakster Jenny organiseren een Artfair voor buurtbewoners in Meerzicht. &nbsp;</p>

Houtbewerker Jeff en theatermaakster Jenny organiseren een Artfair voor buurtbewoners in Meerzicht.  

(Foto: Robbert Roos)

Kunstenaars houden Artfair Meerzicht

Sinds januari van dit jaar hebben een aantal kunstenaars hun intrek genomen in een oud schoolgebouw aan het Schansbos in de wijk Meerzicht. Al snel ontstonden er vragen vanuit de buurt wat er nu precies in het gebouw gebeurde. Om dat toe te lichten, én de buurt kennis te laten maken met kunst in al haar vormen houdt Jenny Troenodikromo op zondag twee mei aanstaande een ‘Artfair’ met de spraakmakende titel ‘Hood meets Art’. Schrijf u snel in, want vol=vol.

Zoetermeer - Zeven kunstenaars in een oud schoolgebouw midden in een wijk Meerzicht. De ramen van hun atelier zijn vaak dichtgeplakt. Dat trekt niet alleen verschillende mensen en bewoners aan, maar het levert ook vragen op, zoals wat is dit? En wat doen jullie hier? “Als kunstenaars willen wij hier graag op een positieve manier reageren”, vertelt initiator en theatermaakster Jenny Troenodikromo. “Ook wilden we de buurt meer betrekken bij wat wij doen. We zijn gaan brainstormen met de komende Artfair als resultaat.” Het is de bedoeling dat de Artfair een gezellige middag wordt voor iedereen uit de buurt die graag geïnspireerd wil raken. “Bezoekers kunnen verschillende workshops, performances en vertoningen bijwonen en zich helemaal onderdompelen in de kunst”, legt Jenny uit. Het was nog best een uitdaging om het evenement binnen de maatregelen rondom corona vorm te geven. “We zijn met zeven kunstenaars aan de slag gegaan met het plan en kregen gelukkig ondersteuning van Cultuurnetwerk Zoetermeer, Cultuurfonds Zoetermeer, Cultuur079 en de Schele Pelikaan”, legt Jenny uit. “Er worden looproutes uitgezet, vrijwilligers leiden alles in goede banen en er zijn voldoende mogelijkheden om uw handen te desinfecteren. Iedereen wil graag iets ondernemen, maar het moet natuurlijk wel veilig kunnen.” Er valt tijdens de Artfair Meerzicht genoeg te kiezen. Gaat u houtbewerken onder leiding van Jeff, portretschilderen met Paul of Manga tekenen onder leiding van Eileen? Ook kunt u Totebags schilderen bij Rick, gitaar spelen met Buck/Rolf en genieten van verhalen op rijm van Pim.

De Artfair Meerzicht richt zich vooral op omwonenden uit de buurt maar ook inwoners uit andere wijken zijn welkom. Per workshop kunnen maximaal vier personen zich aanmelden. Dat kan via de Facebookpagina ‘Artfair Meerzicht’ of Instagram. Maar wacht niet te lang; vol = vol. Aan het volgen van de workshops zijn verder geen kosten verbonden. Als er heel veel animo is willen de kunstenaars het initiatief graag uitbreiden en als rijdende karavaan door de stad trekken.

Robbert Roos

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden