Foto: Pixabay

Aandacht voor armoede en huiselijk geweld

Het veiligheidsbeleid in Zoetermeer wordt vernieuwd. En daar is de fractie van GroenLinks blij mee. Vooral de aandacht voor preventie en de leefbaarheid van de wijken is iets waar de partij achter staat. Volgens GroenLinks is het echter wel cruciaal om in gesprek te blijven met inwoners en betrokken organisaties.

Zoetermeer - Verder wil GroenLinks meer aandacht voor huiselijk geweld. Om jongerenoverlast in de stad te voorkomen is het belangrijk om in gesprek met elkaar te blijven. "Waar jongeren over de schreef gaan, is het belangrijk om ze aan te spreken en waar nodig te corrigeren, maar zij zijn ook onderdeel van de oplossing. Luister daarom naar wat zij te zeggen hebben", stelt commissielid Paul Frigge. GroenLinks wil graag meer aandacht voor het fysieke en emotionele geweld dat zich afspeelt achter de voordeur. In het aangepaste veiligheidsbeleid komt dit volgens Frigge te weinig terug.

Armoede en een gebrekkige leefomgeving zijn van grote invloed op een veilige stad. Terwijl de gevolgen van armoede een grote rol spelen bij het ontstaan van overlastgevend gedrag en criminaliteit. Eén op de zeven kinderen in Zoetermeer leeft in armoede. GroenLinks blijft zich daarom sterk maken voor een eerlijke verdeling van onze welvaart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden