Foto:

LHN wil af van de bussluis in Bordeauxstraat

'Hef die bussluis op'. Dat wil LHN. Volgens de partij is de bussluis in de Bordeauxstraat een belemmering tussen Stadshart en Dorpsstraat en bovendien een bron van ergernis.

Zoetermeer - In september 2020 verzocht de LHN de wethouder verkeer (Rosier) om te onderzoeken of de bussluis bij de Bordeauxstraat opgeheven kan worden. Hiertoe had de LHN een motie opgesteld, maar na toezeggingen van het college is deze niet ingediend. De wethouder beloofde uiterlijk eind maart dit jaar met een memo te komen over de bussluis. Dit is niet gebeurd en wederom heeft de LHN de wethouder bevraagd tijdens de vergadering van maandag 12 april.

"De bussluis belemmert automobilisten een makkelijke doorgang van het Stadshart en de Dorpsstraat en andersom. Het is een grote bron van ergernis voor vele Zoetermeerders en het is met name voor de winkeliers in de Dorpsstraat een groot nadeel", aldus Ward Meijroos.

De LHN meent dat het weghalen van de sluis een zeer wenselijke verbetering is. De fractie is blij dat de wethouder heeft aangegeven dat er nu een onderzoek wordt gestart. Het is dus goed mogelijk dat de verkeerssituatie aan de Bordeauxstraat in de toekomst aangepast zal worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden