<p>Groene Wij gaat verder als Eigen Wij. Foto: pepeditss.&nbsp;</p>

Groene Wij gaat verder als Eigen Wij. Foto: pepeditss. 

(Foto: )

Stichting Groene Wij gaat verder als Eigen Wij

Zoetermeer - Groene Wij, de stichting die kwetsbare doelgroepen ondersteunt door het organiseren van laagdrempelige en verbindende evenementen, gaat verder onder de naam Eigen Wij. Reden voor de naamsverandering is de groei die de stichting de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De nieuwe naam past beter bij de stichting die oordeelloos naar het individu kijkt (eigen) en mensen verbindt (wij). De nieuwe naam werd bekendgemaakt door burgemeester Bezuijen.

 Stichting Groene Wij is door de jaren heen een begrip geworden in Zoetermeer. De Wij-boerderij is voor menigeen een tweede huiskamer geworden en menig Zoetermeerder heeft een bijdrage geleverd aan de kerstdagen, cultuurdiners en verwendagen, of is eens binnengelopen bij een koffie-uurtje.

Met de uitbreiding van de activiteiten van de stichting, werd het tijd voor een nieuwe naam. Een naam die past bij het doel en de instelling van de stichting: een plek waar oordeelloos naar het individu wordt gekeken (eigen) en waar mensen samenkomen in verbinding (wij).

Anita van der Voort, voorzitter en bestuurslid van Eigen Wij: “We zijn erg trots op de nieuwe naam. Het was onze wens om het woord ‘Wij’ te behouden, omdat dat staat voor verbinding, en dat is een heel belangrijk onderdeel van onze identiteit. ‘Eigen’ staat voor jezelf zijn en jezelf ontwikkelen. Dat zijn eveneens twee zaken die onze stichting kenmerken. Dat de nieuwe naam een knipoog is naar het woord ‘Eigenwijs’, is natuurlijk alleen maar leuk! ‘Eigen Wij’ doet het namelijk graag op haar eigen wijze.”

De naamsverandering gaat gepaard met een nieuwe website (www.eigenwij.nl) en een uitbreiding van het bestuur. Naast Anita van der Voort, Anouk Hazekamp en Frank Schoonbeek wordt het bestuur sinds kort versterkt door Veerle Focke en Renzo Brands. Namens de stichting zetten zij zich vrijwillig in voor de groei en doelstellingen van Eigen Wij. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden