<p>Ep Booneman (R) en secretaris Marina Lurks bij de Natuurtuin in het Westerpark.&nbsp;</p>

Ep Booneman (R) en secretaris Marina Lurks bij de Natuurtuin in het Westerpark. 

(Foto: Robbert Roos)

Natuurtuin zoekt nieuwe voorzitter

Soms kun je dingen heel lang met veel plezier doen. Soms komt er ook een moment dat je besluit te stoppen. Dat moment is nu gekomen voor Ep Booneman, voorzitter van Stichting Vrienden van de Natuurtuin in Zoetermeer. Na zes jaar voorzitterschap en daarvoor een periode als vrijwilliger van twee jaar zit het erop voor Booneman. Met ingang van juni aanstaande legt hij zijn voorzittershamer neer en is de stichting op zoek naar een nieuwe voorzitter. U kunt zich vanaf nu aanmelden.

Zoetermeer – Vanaf de zijkant kijkt Ep Booneman met een tevreden gezicht uit over de Natuurtuin in het Westerpark. Je ziet hem genieten van het pareltje wat de Natuurtuin is. “Het blijft een bijzondere plek”, doorbreekt hij de stilte. “Ik heb het park zien groeien. Deze Natuurtuin is op de tekentafel bedacht, maar uiteindelijk mooi geworden tot de tuin die het nu is. Je vindt hier een enorme biodiversiteit in een notendop en kunt genieten van hoe Zoetermeer ooit was en nog steeds is.”

Secretaris Marina Lurks is ook aangeschoven. “Je merkt dat gedurende de periode van de pandemie het Westerpark opnieuw ontdekt is door de mensen. Door het bekende ‘ommetje’ maken veel mensen vaker een wandeling door de buurt. Dat merken we ook aan het aantal bezoekers van de tuin.”

Ep Booneman omschrijft de Natuurtuin weleens als het Madurodam van het Zoetermeerse landschap. “Met de Natuurtuin kunnen we op een aanschouwelijke manier de geschiedenis van Zoetermeer laten zien en hoe landschappen elkaar beïnvloeden.” Het meeste werk zit hem volgens Booneman in het regelmatig onderhoud. “Vooral snoeien en zorgen dat bepaalde gewassen zich beheersen.”

De nieuwe voorzitter moet rekenen dat hij of zij ongeveer acht uur per week kwijt is aan het voorzitterschap. “We hebben vaste ochtenden, in de oneven weken op dinsdag en zaterdag”, legt Lurks uit. “We zoeken een bevlogen voorzitter, gericht naar buiten toe, die graag mee wil werken. Hij of zij moet affiniteit hebben met landschapsbeheer en onderhoud en over een zekere kennis van zaken beschikken.” Maar als u aan die voorwaarden voldoet rest u ook een leuke functie.

“De voorzitter stapt in een gespreid bedje”, grapt Booneman. “Alles is geregeld en de organisatie staat als een huis. We hebben een goede reputatie opgebouwd en veel contacten in de stad.” Lurks vult aan: “De nieuwe voorzitter kan onze doelstellingen uitdragen en contact onderhouden met andere partners. Uiteraard met gevoel voor de lokale politieke verhoudingen want het contact met de gemeente is erg goed.”

Geïnteresseerd? Neem voor meer informatie of inhoud van de functie contact op met secretaris van de stichting Marina Lurcks via secretaris@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

Robbert Roos

‘Voorzitter stapt in gespreid bedje’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden