Ruud Steggerda bij de Boerderij waar het avondfestival wordt gestreamd. Foto: Fred Roland
Ruud Steggerda bij de Boerderij waar het avondfestival wordt gestreamd. Foto: Fred Roland (Foto: Fred Roland Zoetermeer)

Feestje 5 mei vieren we online thuis

5 mei wordt een feest in Zoetermeer met een line up van Rondé, Son Mieux en als hoofdact Typhoon. Helaas nog steeds niet met een dampende massa op de Markt maar thuis genieten van de Zoetermeerse line up. Ruud Steggerda, voorzitter van Netwerk Zoetermeer, kijkt er in ieder geval naar uit. “Ik ga er vanuit dat de Zoetermeerders er thuis een feestje van gaan maken.”

Zoetermeer - Vorig jaar ging door corona een dikke streep door het 5 mei festival. Daarom is Ruud Steggerda blij dat er dit jaar wel wat mogelijk is. Al is het dan slechts via de livestream.

“De artiesten Rondé, Son Mieux, de PlusSupportAct en Typhoon treden op in de Boerderij. Vooralsnog zonder publiek die de optredens thuis via de livestream kan volgen. Maar je weet nooit of er misschien toch nog versoepelingen komen en er wat publiek bij mag zijn. Maar vooralsnog gaan we daar niet van uit”, zegt Steggerda. “Ik ben hoe dan ook blij dat deze bands graag in Zoetermeer willen optreden en ik ga ervan uit dat de Zoetermeerders er thuis een feestje van maken met elkaar.”

Zijn woorden worden onderstreept door wethouder Margreet van Driel. “Vorig jaar konden we alleen maar alles afzeggen. Ik vind het heel creatief hoe Netwerk Zoetermeer dit nu oppakt”, aldus Van Driel. “Zelf ga ik zeker thuis naar de livestream kijken. We hebben naar de Streamers gekeken en de Vrienden van Amstel Live. Dat was erg leuk dus dat verwacht ik van het 5 Mei festival ook.” Van Driel is trots dat Zoetermeer met een programma komt. “We staan bekend om het organiseren van vrolijke en bruisende evenementen en dat wordt hiermee onderstreept.”

Dagprogramma

Het avondprogramma is niet het enige wat Netwerk Zoetermeer voor de stad in petto heeft. “Normaal gesproken halen lopers van Ilion in Wageningen het vrijheidsvuur op. Dat kan natuurlijk nog steeds niet maar ik ga samen met de burgemeester wel het vrijheidsvuur aansteken in Woonzorgcentrum Buytenhaghe. Dit is dan tevens de start van de 5 mei viering in Zoetermeer”, vertelt Steggerda. “Er is een speciaal vrijheidspakket samengesteld voor eenzame ouderen in de stad.” Dit pakket bevat een boekje met Zoetermeerse verhalen over oorlog en vrede. Verder bevat het pakket thee en chocolade van de Zoetelaer en worden er speciale vrijheidsonderzetters gemaakt door de Ambachtenwerkplaats van Piëzo. Piëzo zorgt ook voor de verdeling van de pakketten onder ouderen in de stad. Steggerda vindt het fijn om dit te kunnen doen. “Vorig jaar hadden we met Piëzo vrijheidsmaaltijden vanwege 75 jaar vrijheid gepland. Op deze manier doen we toch iets voor deze doelgroep.”

Ook voor gezinnen is er overdag via de livestream van alles te beleven. Vanuit het Stadstheater wordt een kinderprogramma met de Telekids Discoshow en Dirk Scheele vertoond. “Ik hoop van harte dat veel Zoetermeerders meedoen aan deze online 5 mei viering”, aldus Steggerda.

Hélène Ouwerkerk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden