Foto:

Online lezing Heleen van Rooyen

Zoetermeer - Op dinsdag 13 april vertelt Heleen van Royen in een interactieve online lezing bij Bibliotheek Forum Zoetermeer over haar boeken. Ze gaat tijdens deze avond die onderdeel is van de CultuurWinter in het bijzonder in op haar meest recente boek Moeder, dochter, minnares. Met deze bundel columns en verhalen over het moederschap, de dood van haar ouders, seksualiteit en cosmetische ingrepen viert ze haar 20-jarige schrijverschap. 

De online lezing van Heleen van Royen is op dinsdag 13 april en start om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.00 uur. Kaarten € 4,00 (leden) en € 6,00 (niet leden) zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl. 

Heleen van Royen studeerde journalistiek in Utrecht en werkte daarna voor krant en radio. In 2000 debuteerde ze met haar spraakmakende roman De gelukkige huisvrouw, die ook verfilmd werd. Haar roman De ontsnapping werd bekroond met de NS Publieksprijs. Naast columns en non-fictie maakte ze in 2017 de documentaire Het doet zo zeer, over haar dementerende moeder. Haar jubileumbundel Moeder, dochter, minnares bevat columns en persoonlijke verhalen over moederschap, de dood van haar ouders, seksualiteit en cosmetische ingrepen. Samen geven die een mooi beeld van de afgelopen 20 jaar en de rollen die Heleen vervult. 

De CultuurWinter is een initiatief van Het Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden