<p>&nbsp;v.l.n.r. Joost de Jager (co&ouml;rdinator Voedselbank Zoetermeer), Ruud Steggerda (directeur Netwerk Zoetermeer) en Ronald Spaan (vrijwilliger) </p>

 v.l.n.r. Joost de Jager (coördinator Voedselbank Zoetermeer), Ruud Steggerda (directeur Netwerk Zoetermeer) en Ronald Spaan (vrijwilliger)

(Foto: )

Voedselbankactie levert een mooi bedrag op

Zoetermeer - Netwerk Zoetermeer haalt € 7.500 op voor Voedselbank Op donderdag 1 april is in het uitdeelpunt van de voedselbank in Oosterheem op feestelijke wijze een cheque van € 7.500 overhandigd aan de Voedselbank Zoetermeer. 

De cheque werd door directeur Ruud Steggerda van Netwerk Zoetermeer uitgereikt aan Joost de Jager, coördinator van de Voedselbank Zoetermeer. Het bedrag is door de businessclub van Netwerk Zoetermeer bijeengebracht in het kader van de jaarlijkse Voedselbankactie. Cheque & pakket

Bij de overhandiging waren ook Adriaan Verheul van Plus Verheul en Arjan Koole van Remto Automaterialen aanwezig. Beide maatschappelijk betrokken ondernemers zetten zich jaarlijks in voor het welslagen van de Voedselbankactie. Joost de Jager reageerde verheugd: “Dankzij deze actie, door het bedrijfsleven van Zoetermeer, hebben alle gezinnen die noodgedwongen zijn aangewezen op de Voedselbank een mooi, extra boodschappenpakket deze Pasen.” Dankzij het resultaat ontvangen alle gezinnen vandaag een extra tas met feestelijke paasboodschappen, zorgvuldig samengesteld door de Voedselbank en Plus Verheul. Het pakket bevat onder andere verse eieren, een paasstol van Jongerius en diverse producten voor een goed gevulde tafel, zoals afbakpistolets, roomboter, tonijn en nog veel meer. Daar bovenop ontvangen de voedselbankcliënten de komende weken naast hun ‘gewone’ pakket nog eens een aantal verse groente- en fruitproducten uit de regio. 

Businessclub 

De Voedselbankactie Zoetermeer wordt sinds 2012 georganiseerd door de businessclub van Netwerk Zoetermeer (voorheen Floravontuur Businessclub). Dit jaar gebeurde dit in een projectteam met onder meer Loyals, Mediageniek en Hotel Golden Tulip Zoetermeer, die belangeloos hebben bijgedragen aan de promotie van de Voedselbankactie. “De afgelopen weken is het eindbedrag overigens nog flink opgelopen. Dit was dankzij een stevige eindsprint, met onder meer een leuke, goedbezochte Voedselbankactie Bingo.” zegt Steggerda, die blij is met de enorme betrokkenheid die door het bedrijfsleven wordt getoond. Ook het bestuur van Netwerk Zoetermeer én de vele vrijwilligers van de Voedselbank in Zoetermeer zijn enorm gelukkig met het resultaat. Zij bedanken ook speciaal de bedrijven Just Notarissen en Van As Makelaardij, die net als de al genoemde bedrijven, een royale donatie hebben gedaan. Voorzitter Anke van As bedankt hen hartelijk, net als Teamwerk, FFJ Beheer, Adm. en ass. kantoor De Braecken, Van Hek & Lelieveld, Delmation Products B.V en De Rijk Magazijninrichting die een donatie hebben gedaan. Opvallend was dat ook veel particulieren deze keer de website van de Voedselbankactie wisten te vinden. Anke van As: “Door de belangeloze inzet van de betrokken bedrijven komt de volledige opbrengst ten goede van de Voedselbank. Geen strijkstok en zo hoort het!” Namens de Voedselbank dankt Netwerk Zoetermeer iedereen die dit jaar een donatie heeft gedaan. 


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden