<p>Ebony Ensemble deze zomer tijdens de Cultuurzomer. Foto: Gerard Warmerdam</p>

Ebony Ensemble deze zomer tijdens de Cultuurzomer. Foto: Gerard Warmerdam

(Foto: Gerard van Warmerdam)

Vaste subsidie voor grote gezelschappen

Samen met de culturele instellingen in de stad, heeft de gemeente gewerkt aan een cultuurvisie. Deze is nu klaar en wordt 19 april besproken in de gemeenteraad. Grote verschil. In de nieuwe visie wordt niet alleen over gebouwen gesproken maar ook over de inhoud.

Zoetermeer - Daarnaast krijgen het Ebony Ensemble, JJ Music House en Storytellers een jaar subsidie zodat zij niet voor elk project opnieuw subsidie hoeven aan te vragen. Verder wil de gemeente meer de wijken in.

Wethouder Robin Paalvast: "In deze visie staat de programmering centraal. Dit betekent overigens niet dat de wethouder gaat bepalen welke voorstellingen te zien zijn maar we zetten wel een basis neer."

Ook Hilko Folkeringa, directeur Stadstheater is tevreden. “De basisinstellingen zijn intensief betrokken. Het is van groot belang dat deelname aan culturele activiteiten laagdrempelig is. Dit versterkt sociale cohesie en draagt zo bij aan het welzijn van inwoners. We hebben deze zomer al gezien hoe we dat kunnen doen", zegt hij.

Voor het Cultuurfonds betekent de visie niet dat hun rol is uitgespeeld. "Wel moeten we de rol van het Cultuurfonds herbezien. Zij zullen zich kunnen inzetten om cultuur neer te zetten in de stad en daarnaast optreden als makelaar voor de kleinere gezelschappen", zegt wethouder Paalvast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden