Prikken in Silverdome

De GGD is gestart met de voorbereidende werkzaamheden om in Silverdome een vaccinatielocatie te openen. Dit wordt de vijfde locatie in de regio Haaglanden.

Zoetermeer - Een paar weken geleden maakte het Streekblad al bekend dat Silverdome genoemd werd als mogelijke vaccinatielocatie. Toen was er nog sprake van een verkennende fase.

Wanneer GGD Haaglanden precies kan gaan starten met het vaccineren op deze locatie is op dit moment nog onbekend. Dit hangt met name af van de beschikbaarheid van vaccins. Naar het zich nu laat aanzien kunnen er straks 2.000 personen per dag kunnen worden gevaccineerd, gedurende 7 dagen per week. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins, zullen deze aantallen variëren. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. Ze ontvangen daarvoor een oproep van het RIVM.

De GGD heeft voor deze locatie gekozen vanwege de bereikbaarheid en de goede parkeermogelijkheden. Parkeren is gratis en kan voor de deur. Voor openbaar vervoer kan gebruik worden gemaakt van randstadrail halte Van Tuylpark Lansingerland. Ook is de locatie goed bereikbaar met de fiets en indien nodig kunnen mantelzorgers mee. Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet.

De vaccinatielocatie zal zeven dagen per week geopend zijn, in eerste instantie van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden verruimd als er meer mensen per dag kunnen worden gevaccineerd. In dat geval is het Silverdome open van 8.00 tot 20.00 uur. Of dat ook echt nodig zal zijn, is op dit moment onbekend. Naar verwachting wordt deze locatie tot eind september 2021 gebruik

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden