<p>Wethouder Groeneveld bij de onthulling van het logo van Green Team Zoetermeer steekt haar duim op voor de jongeren.</p>

Wethouder Groeneveld bij de onthulling van het logo van Green Team Zoetermeer steekt haar duim op voor de jongeren.

(Foto: PR)

Scholieren actief in duurzaamheid

“Duurzaamheid is enorm belangrijk voor iedereen, maar vooral voor ons jongeren. Het is immers onze toekomst, die wij mooier, schoner en groener willen maken. Wij hebben jullie hulp nodig,” zo luidde de oproep van Isabelle Dussine, voorzitter van het Green Team Zoetermeer, afgelopen zaterdag tijdens de oprichtingsbijeenkomst.

Door Kees van Rongen

Zoetermeer - Dertien scholieren van vier middelbare scholen hebben afgelopen zaterdag officieel het Green Team Zoetermeer opgericht. Door de coronaperikelen kon de bijeenkomst alleen digitaal gevolgd worden. Wel was wethouder Jakobien Groeneveld aanwezig. “Ik ben zo blij met jullie. Bij volwassenen lijkt enthousiasme voor duurzaamheid af te zwakken. Maar jullie jongeren gaan wel actief aan de slag, nu direct al met gevonden skateboards maken. Wat cool.” Het Green Team Zoetermeer heeft een eigen bestuur gevormd met leerlingen van het Alfrink College, Erasmus College, Oranje Nassau College en Picasso Lyceum. Naast Isabelle Dussine presenteerden de bestuursleden zich: Koen van der Voet. Wahed Afzal, Marie-Louise Bremers, Ecem Ozturk en Tirza Visser. Het initiatief van het Green team wordt ondersteund door leraren, Forum Zoetermeer, DuurSamen Zoetermeer, gemeente en het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN). “We willen meer scholieren betrekken bij onze duurzaamheidsacties,” zegt Koen van der Voet. “Daartoe houden we op 4 oktober een startconferentie in het Stadsforum voor alle geïnteresseerde scholieren. Er komt een gezamenlijk programma van duurzaamheidsacties op en rond de scholen. Ook willen we leerlingen van basisscholen hierbij betrekken.” Van elke school zit een teamcaptain in het bestuur. Tijdens de oprichtingsbijeenkomst werd het logo van het Green Team Zoetermeer onthuld met een duim van wethouder Groeneveld voor de jongeren. Verder is een WhatsApp-groep ingericht voor onderlinge contacten en worden via Instagram acties bekend gemaakt.

Scholen gaan leerlingen helpen bij het opstellen en presenteren van profielwerkstukken. Door steun van gemeente, DuurSamen, Forum en LBSNN is Green Team aangesloten bij Zoetermeer4Global Goals2030 voor een duurzame en rechtvaardige samenwerking zowel lokaal, nationaal als internationaal. LBSNN maakte zaterdag bekend, dat de activiteiten van Green Team met 10.000 euro worden meegefinancierd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden