<p>Maaike Talma kan zeker vier weken niet werken na haar val bij de stemtent.</p>

Maaike Talma kan zeker vier weken niet werken na haar val bij de stemtent.

(Foto: Kees van Rongen)

Dupe van onveilige situatie stemtent

Maaike Talma (45) had gesolliciteerd voor een baan in een dierenkliniek. De reactie na de sollicitatie was positief. Woensdag 17 maart ontving ze de uitnodiging om twee dagen later een dagje mee te draaien. Diezelfde woensdag ging het vreselijk mis bij het stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Zoetermeer - Maaike Talma werkt in het weekend bij dierenkliniek AniCura, Specialistisch Verwijscentrum. Daarnaast is zij vrijwilligster op de dierenambulance. Al deze werkzaamheden in de dierenzorg en haar nieuwe baan zijn momenteel onmogelijk. "Ik ging woensdagavond 17 maart stemmen in de tent op het parkeerterrein aan de Pilatusdam, het was al donker,” vertelt Maaike. "De ingang was prima te vinden, maar na de uitgang was er een onveilige smalle doorgang. Ik moest langs een trottoirband, dat een boom moest beschermen. Hierover struikelde ik en kwam op mijn schouder terecht. Ik had een vreselijke pijn, maar kon wel opstaan en naar huis gaan. De huisarts ging er vanuit, dat ik een zogenaamde frozen shoulder had, mijn schouder zou op slot zitten. Een paar dagen later stuurde de huisarts me door naar het ziekenhuis voor een foto en een echo. In het Lange Land Ziekenhuis stuurde ze me door naar de spoedeisende hulp en constateerde, dat ik een scheuring in mijn schouder had. Voorlopig mag ik de eerste vier weken niets doen, werd mij gezegd. Ik kan zelfs mijn eigen twee konijntjes niet meer zelf verzorgen. Ik moet wachten totdat mijn vriend 's avonds thuis komt.” Maaike heeft haar ongeval bij de verzekering gemeld. Bij de verzekering vroegen ze meteen om getuigen en foto's van de situatie. "Ik heb pas foto's kunnen maken, nadat de stemtent was verdwenen. Bij Ekoplaza aan de Pilatusdam heb ik camerabeelden opgevraagd, maar de camera stond niet gericht op de stemtent. Maaike hoopt, dat alsnog een getuige zich meldt, die het ongeval of de onveilige situatie heeft gezien. Maaike is woensdag 17 maart omstreeks 20.00 uur gevallen. Graag reageren bij Maaike Talma telefoon 06-48805485.

Maaike heeft bij de politie melding gemaakt van het ongeval. Daar werd zij verwezen naar de gemeente, want 'die zouden daar echt wel coulant reageren', meent de politie. "De gemeente wil echter niet zeggen welke vrijwilligers in de stemtent aan de Pilatusdam werkten in verband met de privacy. Hierdoor kan ik niet de gevraagde getuige bij de verzekering opgeven. Terwijl de dame, die bij de bus stond, waarin ik mijn stembiljet moest deponeren, gezien moet hebben dat ik ten val kwam."

Gemeente helpt Maaike niet

Ongeval door onveilige smalle doorgang

Kees van Rongen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden