<p>Guido van Zutphen verwacht veel van zijn nieuwe nummer.&nbsp;</p>

Guido van Zutphen verwacht veel van zijn nieuwe nummer. 

(Foto: Henk Ros)

Hart onder de riem in moeilijke tijd

Soms komt een liedje op het juiste moment. Zoetermeerse zanger Guido van Zutphen merkt dat de mensen klaar zijn met de lockdown en behoefte hebben aan iets moois om de gedachten even te verzetten. Vandaar dat hij het nummer ‘Words’ van de BeeGees in een compleet nieuw jasje stak. De release van zijn nieuwe single ‘Als het om de liefde gaat’, moet in deze moeilijke tijd de mensen een hart onder de riem steken.

Door Robbert Roos

Zoetermeer – Vol trots laat Guido van Zutphen zijn nieuwe single horen in de gezellige Zoetermeerse woonkamer in de wijk Buytenwegh. “Mensen hebben zeker nu behoefte aan liefde. We zien elkaar op afstand en knuffelen is er niet bij. We willen weer terug naar het oude normaal en genieten van elkaars gezelschap. Daarom past dit nummer helemaal bij deze tijd.” We wenden ons direct tot zijn vrouw “Weet hij waar hij over praat, als het om de liefde gaat. Klopt het wat Guido zingt?” Ze schiet in de lach om er direct aan toe te voegen; “Jazeker weet hij dat. We hebben een fijn gezin en weten wat we aan elkaar hebben. Guido zingt vanuit zijn gevoel. Anders kun je de tekst van een nummer als dit niet echt uit je hart zingen. Luister maar, dan begrijp je wat ik bedoel.”

De zangcarrière van Guido begon zo’n zes jaar geleden tijdens een karaokeavond op de camping. “Er was een leuk feestje aan de gang. Ik besloot de microfoon te pakken. Die avond proefde ik voor het eerst van de sfeer van een publiek en ben sindsdien verkocht.” Inmiddels heeft Guido al acht singles op zijn naam staan.

“Normaal gesproken zit elk weekend vol met optredens. Nu is mijn agenda uiteraard leeg. Dat valt af en toe niet mee. Je mist het contact met je fans. Hopelijk komt daar snel verandering in.” Guido geniet van het Nederlandse repertoire. “Hazes blijft toch de basis”, zegt hij. “Maar ook veel nummers van deze tijd. Dat wordt snel opgepakt bij optredens.”

De nieuwe single lag eigenlijk vorig jaar al klaar om uit te brengen. Toch werd dat moment tot nu uitgesteld. “Er was nog zoveel onbekend over corona dat we het niet het juiste moment vonden om met een nieuwe single te komen. Vandaar dat we het uitgesteld hebben tot nu.” Guido verwacht veel van zijn nieuwe nummer. “De melodie is bekend en bevat nog steeds veel originele elementen. De tekst zal mensen zeker aanspreken.” Binnenkort wordt de bijbehorende videoclip opgenomen in de bossen van Oisterwijk. “De meeste zangers kiezen voor een clip aan het water, vandaar dat ik eens een andere locatie heb gekozen en in het bos ga filmen.”

Guido kan niet wachten tot we deze periode weer achter ons kunnen laten. “Ik wil snel weer optreden en contact hebben met mijn fans.” De nieuwe single van Guido en al zijn andere nummers zijn te beluisteren via Spotify, YouTube, Deezer, en Facebook. De presentatie staat gepland voor 12 juni.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden