<p>Yoeri: &quot;Via een netwerk kun je elkaar op de hoogte houden over bijvoorbeeld activiteiten en vacatures.&quot;</p>

Yoeri: "Via een netwerk kun je elkaar op de hoogte houden over bijvoorbeeld activiteiten en vacatures."

(Foto: RM)

Wat kun je doen in het groen?

Drie jonge Zoetermeerders willen een Green Impact Network oprichten met anderen die graag iets met groen willen doen in de buurt. Yoeri Groot van de kersverse organisatie: “We zijn nog in de brainstormfase en willen graag in contact komen met anderen die er wel eens over hebben gedacht om iets met natuur te doen, maar nog niet weten hoe of wat.”

Door Renate Mamber

Zoetermeer - Green Impact Network is het initiatief van Yoeri Groot, Dieuwke Slump en Lisanne van Oosterhoud. Ze leerden elkaar kennen via perenboomgaard De Hof van Seghwaert. “Wij hebben het idee dat er meer jongeren en jongvolwassenen in Zoetermeer zijn die graag iets met groen willen doen, maar er vaak de tijd niet voor hebben of niet weten waar ze terecht kunnen”, vertelt Yoeri. “Met hen zouden we graag willen brainstormen.”

Brainstormen hebben Yoeri, Lisanne en Dieuwke zelf al veel gedaan. “We hebben een paar ideeën”, zegt Yoeri. “Ten eerste willen we het zo laagdrempelig mogelijk maken om ergens in het groen aan de slag te gaan. Jongvolwassenen hebben vaak gebrek aan tijd of weten niet goed waar en hoe ze kunnen helpen, zo blijkt ook uit onderzoek. Hoe gaaf zou het zijn als we daar via Green Impact Network verandering in brengen en het makkelijker maken om een bijdrage te leveren aan het versterken van een groene en duurzame leefomgeving?”

Ook willen ze iets van een netwerk opbouwen. “Ik wist bijvoorbeeld zelf heel lang niet dat het Hof van Seghwaert bestond, terwijl ik er vlakbij woonde”, zegt Yoeri. “Via een netwerk kun je elkaar op de hoogte houden over bijvoorbeeld activiteiten en vacatures of zelfs samenwerken met de gemeente rondom vergroenen en verduurzamen van de stad.”

Verder wil Green Impact Network zich richten op het vergroten van kennis over de natuur en is er ruimte voor gezelligheid. Yoeri: “Denk aan lezingen en workshops, maar ook elkaar inspireren en leuke activiteiten ondernemen.” Meer info of aanmelden voor de bijeenkomst: greenimpactnetwork@gmail.com.

De eerste bijeenkomst van Green Impact Network is op 25 april. Iedereen grofweg in de leeftijd van 18-35 jaar met interesse in de natuur is welkom. Yoeri: “De bijeenkomst is bedoeld om elkaar te leren kennen en te brainstormen over hoe we de organisatie verder kunnen vormgeven. Daarnaast willen we naast het online brainstormen ook buiten in de natuur iets leuks te doen, maar dat is vanwege de coronamaatregelen nog onder voorbehoud.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden