Foto:

LHN wil ruimere terrassen als zij open mogen

Zoetermeer - De LHN heeft grote zorgen over de Zoetermeerse horeca. Na de laatste persconferentie van het kabinet blijkt dat de horeca de komende weken nog steeds de deuren gesloten moet houden. De detailhandel heeft -gelukkig- momenteel de mogelijkheid om via afspraken of click-and-collect enige inkomsten te verwerven, dat geldt helaas nog niet voor de horecaondernemers.

De LHN heeft vernomen dat bij sommige horecaondernemers het water aan de lippen of zelfs hoger staat.

Raadscommissielid Ko Doncker: “De laatste jaren hebben we een levendig en gezellig Stadshart maar ook in de andere wijken van Zoetermeer draagt de horeca in belangrijke mate bij om de gezelligheid en leefbaarheid te vergroten. Wezijn heel bang dat door de gevolgen van de coronacrisis veel horecaondernemers de nek wordt omgedraaid.”

De LHN heeft daarom het college gevraagd of voor de horeca een mogelijkheid bestaat, als dat veilig en binnen de RIVM-normen kan, om het oppervlakte van de terrassen te vergroten. Of zelfs op andere daarvoor geschikte plaatsen (denk aan de Markt), extra terrassen te kunnen openen. Dit alles om de ondernemers mogelijkheden te bieden meer omzet te draaien en daardoor de verliezen enigszins te beperken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden