<p>Kinderen in Seghwaert kunnen nu veel vaker creatief en sportief meedoen </p>

Kinderen in Seghwaert kunnen nu veel vaker creatief en sportief meedoen

(Foto: )

Samenwerking CKC & partners en Zoetermeer Sport krijgt vaste vorm

Zoetermeer -  CKC & partners en Zoetermeer Sport gaan een samenwerkingsovereenkomst aan. De sport- en spelactiviteiten die Zoetermeer Sport organiseert krijgen vanaf april op regelmatige basis een culturele aanvulling. 

Het aantal kortlopende projecten waarin tot nu toe werd samengewerkt, was naar volle tevredenheid van beide kanten. En de kinderen die meededen waren vol enthousiasme. “Gezamenlijk bieden we variatie in activiteiten. Het is nu nog aantrekkelijker voor kinderen om lekker naar buiten te komen en mee te doen op deze middagen”, vertelt Nikki van Driel, projectleider cultuurparticipatie bij CKC & partners. Na onder andere dansworkshops in de wijken en natuurlijk de Jerusalema-dans tijdens bewegen op straat, is het nu tijd om de samenwerking structureler te maken. CKC & partners en Zoetermeer Sport, oftewel de afdeling Vrije Tijd/Sport van de gemeente Zoetermeer, zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Nikki: “Dat betekent dat CKC in alle even weken van het jaar met culturele activiteiten aansluit bij de sport- en spelactiviteiten van Zoetermeer Sport in de wijken Meerzicht, Oosterheem en Seghwaert.” 

De samenwerking verloopt van beide kanten prettig. Volgens Nikki is dat niet meer dan logisch. “We willen allebei de wijk nog fijner, beter, leuker maken. Zoetermeer Sport doet dat met sport en spel, wij doen dat met cultuur. Als je je met plezier, sportief en creatief kunt uiten in de wijk waar je woont, maakt dat het wonen in de wijk alleen maar nog fijner.” 

-

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden