Foto:

VVD persbericht Zoetermeerse horeca

Zoetermeer - De impact van de Corona-maatregelen in enkele branches van het bedrijfsleven is ongelofelijk groot. Natuurlijk zijn er ook sectoren waar de impact van de maatregelen zich minder laat voelen, maar sectoren als de horeca, retail, evenementenen contact beroepen, worden zwaar getroffen. Dat zijn juist ook die sectoren waar een 1½ meter-samenleving lastig of zelfs helemaal niet is te realiseren. De lokale VVD’ers willen alles bespreekbaar maken om de ondernemers in de stad te helpen, zoals het hele Marktplein benutten als horeca terrein, waarover de Zoetermeerse VVD schriftelijke vragen aan het college heeft gesteld.

De Zoetermeerse VVD heeft de gemeente vorige week opgeroepen met ondernemers in gesprek te gaan en te blijven over alles wat wél mogelijk is als jullie branche straks deels met versoepelingen te maken krijgt. 

Vanavond al geeft de wethouder tijdens de commissievergadering aan dat het staand beleid is en blijft dat iedere Zoetermeerse horeca ondernemer een terras tekening mag opsturen met hun wensen en ideeën, het college gaat er dan mee aan de slag. Uitgangspunt is wat Van Yperen betreft: als het past in de richtlijnen moet het mogen! 

Op woensdagavond 14 april organiseren de VVD’ers een digitale bijeenkomst voor (horeca)ondernemers. Vanuit de landelijke politiek sluit VVD-minister van Economische Zaken en Klimaat Bas van ‘t Wout, deels aan om de vragen te beantwoorden en te horen wat er leeft.

Vanuit Zoetermeer zijn wethouder Economie Jan Iedema en raadsleden Jeffrey van Gils en Vivianne van Yperen de gesprekspartners. Aanmelden kan via bit.ly/vvdgesprek2021

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden