Voorstelling WINTERKOST

Twee broers en hun zus komen met tegenzin terug naar het ouderlijk huis in Zoetermeer voor de 70e verjaardag van hun moeder. De relatie onderling is niet (meer) warm en die met hun ouders ronduit slecht. Maar met de smeekbedes van moeder in het achterhoofd en haar belofte dat er “een verassing” is, hebben ze alle drie besloten om, tegen al hun instincten in, toch te verschijnen. Nog voor het voorgerecht wordt opgediend komt er een NL-alert binnen; verplaatsing van mensen en goederen is niet langer toegestaan. De familie zit noodgedwongen met elkaar opgescheept en zal de onderlinge vetes moeten uitvechten. En dan is daar ook nog die belangrijke mededeling van vader die alle verhoudingen door elkaar gooit. Vinden ze toch nog het warme wintergevoel of wordt het een ijskoude, rauwe winterkost? 

Theatergroep Funktioneel Naakt maakt in twee dagen een complete theatervoorstelling. Door middel van improvisatie aan de hand van enkel een raamwerk voor een verhaal en met slechts summiere basisinformatie over hun personages werken acteurs en regisseur toe naar een complete voorstelling, aan het einde van de tweede dag. Een geheel nieuwe aanpak voor de theatergroep, die al gewend is met zo min mogelijk middelen te werken, omdat dit keer zelfs een script ontbreekt. Speciaal voor deze voorstelling werkt Funktioneel Naakt samen met routiniers Ellen Röhrman (o.a. GTST) en Roelant Radier (o.a. Nationale Toneel, De Appel) als moeder en vader, naast vaste spelers Truus de Boer, Remy van Keulen en Laurens de Groot. Wat het precies voor voorstelling wordt dus niet op voorhand te zeggen, ook omdat er tot in de voorstelling de mogelijkheid voor acteurs blijft om elkaar te verassen met nieuwe informatie of spelimpulsen. Vast staat dat het een echte Funktioneel Naakt-productie wordt waarin een lach en een traan beide aanwezig zijn; de voorstelling sluit aan bij de thema’s en emoties van deze tijd, neemt soms een loopje met de werkelijkheid en spiegelt het nieuwe en oude normaal. De voorstelling wordt op de avond van 11 april live gespeeld en gefilmd met meerdere camera’s voor de ultieme theaterervaring, in coronatijd. Na afloop van de voorstelling is er (online) een Q&A met de makers. De voorstelling wordt gemaakt in het kader van de Cultuurwinter. 

Datum: zondag 11 april 2021 via livestream Locatie: CKC Leidsewallen 80, 2722 PC Zoetermeer Aanvang: 20.00 uur Prijs: € 5,- (livestream) Spel: Truus de Boer, Laurens de Groot, Remy van Keulen, Ellen Röhrman, Roelant Radier Regie: Mariken Bijnen Raamwerk: Laurens de Groot Registratie: Erik Wildeman Films Productie: Suzanne Oostindie, Joop de Groot Sponsoren: Bosch Interieurmontage, Man met Koffer Website: www.funktioneelnaakt.nl/voorstellingen 

Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-toneelvoorstelling-winterkost-143295154665

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden