Foto:

LHN zet vraagtekens bij bouwplan Sniep

Zoetermeer - De LHN is meerdere malen door bezorgden omwonende benaderd over de bouwplannen op het terrein van “De Sniep” aan de Broekwegzijde. Enkele tijd geleden is bekendgemaakt dat projectontwikkelaar Chronos woningen wil bouwen op de locatie waar nu restaurant en hotel “De Sniep” staat. De plannen spreken van twee woontorens: een van ca. 25 en de ander van ca. 47 m hoog. Bewoners in De Leyens maken zich zorgen over deze bouwplannen omdat ze onder andere hogere verkeersdruk, parkeeroverlast en schaduw van de woontorens verwachten.

Ondanks het feit dat de LHN een groot voorstander is van bouwen in Zoetermeer, kijkt de partij dit keer wat gereserveerder aan tegen de bouwplannen.

Raadslid van der Snoek: “Wij vinden het heel erg belangrijk dat er veel woningen worden gebouwd in Zoetermeer. Er is veel te weinig aanbod van woningen, met name in het middensegment. Daarom steunen wij alle plannen als het om het bouwen van woningen gaat.”

Van der Snoek vervolgt: “In Zoetermeer zijn er zijn inmiddels veel plannen uitgewerkt om huizen te bouwen op plekken waar overeenstemming over bereikt is. Laten we dáár nu eerst palen de grond in slaan. De plek waar nu “De Sniep” staat komt in deze plannen niet voor, dus laten we eerst de focus richten op de andere bouwplannen waar we al veel verder zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden