Burgemeester roept op om te letten op fraude


<p>Michel Bezuijen.</p>

Michel Bezuijen.

(Foto: )

Burgemeester roept op om te letten op fraude

Burgemeester Michel Bezuijen roept Zoetermeerders op om hun ogen en oren goed open te houden als het gaat om vormen van fraude, witwassen van geld en handel in drugs.

Zoetermeer - Burgemeester Michel Bezuijen: “Inwoners kennen hun buurt het beste. Zij voelen en zien wanneer er iets niet in de haak is. Omdat ondermijning vaak niet goed zichtbaar is, zijn deze extra oren en ogen in de wijk belangrijk. Kijk niet weg, maar meld vermoedens.“ Inwoners en ondernemers kunnen signalen melden door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of te mailen naar ondermijning@zoetermeer.nl.

Hoewel ondermijning vaak niet goed zichtbaar is, zijn er toch signalen waar inwoners en ondernemers op kunnen letten. Een drugspand ziet er vaak onbewoond uit en ramen zijn afgeplakt, om inkijk te voorkomen. Of u ziet op ongebruikelijke tijdstippen mensen korte bezoekjes brengen aan een pand waar auto's kort parkeren. Om bijvoorbeeld de hennepplanten water te geven of om drugs te leveren of te kopen.

Inwoners en ondernemers die meer willen weten over de signalen van ondermijning, kunnen de app Ondermijning downloaden. Meer informatie staat ook op www.zoetermeer.nl/ondermijning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden