‘DSO stond hoog op mijn lijstje’


<p>Bij Bert de Best is de cirkel rond nu hij aan de slag gaat als hoofdtrainer bij DSO</p>

Bij Bert de Best is de cirkel rond nu hij aan de slag gaat als hoofdtrainer bij DSO

(Foto: )

‘DSO stond hoog op mijn lijstje’

Trainer Bert de Best is ooit begonnen als trainer van A1 jeugd bij DSO. Na jaren keert hij komende zomer weer terug bij de Zoetermeerse club, maar nu als hoofdtrainer met veel ervaring. Momenteel is hij nog hoofdtrainer van Be Fair uit Waddinxveen.

Zoetermeer - “De cirkel is inderdaad rond. Daarom vind ik het bijzonder leuk om nu weer bij DSO, als hoofdtrainer, terug te keren”, vertelt Bert. Eind jaren ‘90 trainde hij de A1 van DSO. “Destijds speelde A1 van DSO op 2e divisie niveau en dat is natuurlijk een erg hoog niveau. DSO is een voetbalbolwerk pur sang, wel zal de club op een hoger niveau moeten gaan acteren. De club heeft 1700 leden waarvan alleen al 1000 jeugdleden. Qua accommodatie is DSO hoofdklasse waardig." ‘

De Best vertelt dat hij bij zijn terugkomst wel zeker de druk voelt om prestaties neer te zetten. "Maar dat vind ik wel lekker werken. Die druk leg ik mijzelf ook op. Ik ben ambitieus, DSO is ambitieus en ik wil zelf ook presteren. Wat dat betreft hebben we wel een match."
Wat helpt is dat hij al veel mensen binnen de club kent. De Best: "Die liepen er destijds ook rond en ik woon in Zoetermeer. Het voelt dus wel een beetje als thuiskomen."
DSO is op dit moment al druk bezig met komend seizoen. "Ton Middendorp heeft een goede selectie samengesteld voor dit seizoen en zal dat voor volgend seizoen ook doen, daar heb ik veel vertrouwen in", vertelt De Best. "Ton deelt veel met mij met betrekking tot volgend seizoen. Daar krijg ik veel positieve energie van. Hij organiseert veel en neemt initiatieven in het belang van DSO. Ik ken Ton al veel langer. Heel leuk om komend seizoen samen te werken."

De keuze voor DSO kwam niet uit de lucht vallen. "Toen ik Be Fair vertelde dat ik weg zou gaan, zei ik tegen mijn vrouw dat ik bij een paar clubs zou willen werken en één daarvan is DSO. Een jaar geleden was ik bij DSO ook al in beeld, maar toen koos de club voor Oscar Biesheuvel."

Van zijn aanstelling destijds bij Be Fair heeft hij geen spijt. Ook al was die keuze niet bewust. "Maar het was daar wel lekker werken. Even uit het ‘Haagsche circuit', zeg maar. Be Fair ligt in het Groene Hart en werken daar is mij echt goed bevallen. Ik ga daar met een goed gevoel weg, na een toch bizar seizoen door de corona."

De Best heeft inmiddels bij heel wat clubs aan het roer gestaan: Semper Altius, DHC, Nootdorp, HVC'10, Voorschoten'97 en SVC'08. Met name bij Semper Altius heeft hij naar eigen zeggen een top tijd gehad. "Dat klikte aan alle kanten zo verschrikkelijk goed. Ik heb daar vijf geweldige jaren gehad. We zijn van de 4e klas naar de 1e klas gepromoveerd. Overigens, bij iedere club waar ik gewerkt heb, kan ik door de voordeur binnen komen en ben ik ook door de voordeur vertrokken. Ik heb ook nog met veel mensen contact. Toen bekend werd, dat ik naar DSO ging, ontplofte mijn telefoon. Zoveel felicitaties van clubs waar ik gewerkt heb. Dat vind ik hartstikke leuk”, aldus Bert.

Nico Mos

"De druk van presteren, leg ik mijzelf op"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden