Hond uitlaten


<p>portret</p>

portret

(Foto: portret)

Hond uitlaten

Toen ik een paar jaar geleden met deze column begon, zei een collega dat ik heus wel eens over mijn hond zou gaan schrijven. Ik zei hem dat ik dat absoluut niet van plan was, want wie zat nou te wachten op gebabbel over hoe grappig, gezellig en leuk mijn hond wel niet is? Nou, het moment dat ik toch over mijn hond ga schrijven is nu dan toch gekomen en de reden? De op handen zijnde avondklok. Ik schrijf op handen zijnde want op het moment dat ik deze column tik, is het definitieve besluit nog niet genomen.

Vanochtend las ik dat er een run is op jassen van maaltijdbezorgers maar ook bieden steeds meer vrijwilligers zich aan om de hond uit te laten. Volgens het artikel is het slechts een kwestie van tijd voor mensen gaan betalen om je hond voor een wandeling te mogen lenen. Kijk, dat had ik niet verwacht. Onze hond Yara als verdienmodel. Dat hadden we jaren eerder moeten hebben toen ze dagelijks minimaal drie uur moest lopen. Hoewel Yara erg fit is en nog moeiteloos hele eindes wandelt is ze met haar twaalf jaar wel een luie dame aan het worden. Dat was wel anders toen ze een pup was en door het huis stuiterde. Nu gebeurt het regelmatig dat we onze wandelschoenen aantrekken en mevrouw ligt te kijken met een blik 'vind je dit nou echt nodig?'. Nou Yara, maak je borst maar nat want straks staan de mensen 's avonds in rij om een wandeling te mogen maken. We gaan hartstikke rijk worden van het verhuren van onze viervoeter!

Ale gekheid op een stokje, ik kan wel lacherig doen over die avondklok en het verhuren van de hond. Maar eigenlijk is het hartstikke triest. Ik denk dat helemaal niemand hierop zit te wachten. Zelfs onze burgemeester niet die elders in deze krant zegt er geen voorstander van te zijn en grote problemen met de handhaving verwacht. Politieagenten en boa's die met boosheid te maken krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over mensen die door deze hele situatie vereenzamen. Ik hoop maar één ding en dat is dat we heel snel uit deze hele situatie komen. Wij vinden het hartstikke leuk om zélf met onze viervoeter te lopen.

FF Zoeterdoor met Hélène

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden