Online Open Huis ONC Clauslaan druk bezocht


Foto:

Online Open Huis ONC Clauslaan druk bezocht

Zoetermeer - In januari organiseert Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan in Zoetermeer altijd het Open Huis. Leerlingen van groep 8 bezoeken met hun ouders de school om de sfeer te proeven en zich te laten informeren. Dit jaar moest dit vanwege corona en de lockdown anders. Het Open Huis vond vrijdag 15 en zaterdag 16 januari helemaal online plaats. Via een livestream presenteerde de school een talkshow terwijl ‘bezoekers’ hun vragen konden stellen in de live-chat of aan het belteam. 

 

Rik Zwart, teamleider en presentator van de talkshow: “We hadden dolgraag de leerlingen en ouders in ons gebouw willen ontvangen. Helaas kan dat nu niet. Daarom hebben we de school naar de leerlingen en ouders toe gebracht. Op deze manier kunnen zij toch een goed beeld krijgen van wat we allemaal te bieden hebben.”

Spannend

“Het was best spannend”, vertelt Bas ten hove, docent op het ONC en regisseur van het online Open Huis. “Het was live, dus echt álles moest goed draaien.” Met vijf camera’s, twee studio’s, presentatoren, moderators en het belteam was de school er helemaal klaar voor.

Gevarieerd programma

Kijkers werden getrakteerd op een gevarieerd programma: gesprekken aan tafel met docenten en leerlingen, afgewisseld door filmpjes en demonstraties. Allerlei onderwerpen kwamen aan bod: de onderbouw, ondersteuning, de afdelingen Mavo, Techniek, Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn, het gebruik van de laptop.

Livestreams terugkijken

De livestreams zijn inmiddels al duizenden keren bekeken. Ze zijn terug te zien op het YouTube-kanaal van de school: https://www.youtube.com/user/ONCcl

l

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden