<p>De 55plus-woningen komen op de begane grond en krijgen een terras, de jongerenwoningen komen op de eerste verdieping en krijgen een balkon. Afbeelding: BBHD architecten </p>

De 55plus-woningen komen op de begane grond en krijgen een terras, de jongerenwoningen komen op de eerste verdieping en krijgen een balkon. Afbeelding: BBHD architecten

(Foto: )

Nieuwbouw in Rokkeveen

ZOETERMEER – Aan het Plataanhout in de wijk Rokkeveen beginnen 18 januari de voorbereidingen voor de bouw van 

27 duurzame driekamerappartementen. Het gaat om 13 appartementen voor 55plussers en om 14 appartementen voor jongeren tot en met 26 jaar. Nieuwbouwcomplex De Plataan van woningcorporatie De Goede Woning is bedoeld voor kleine huishoudens van 1 of 2 personen. De 55plus-woningen komen op de begane grond en krijgen een terras, de jongerenwoningen komen op de eerste verdieping en krijgen een balkon.

Aannemer Van der Lecq en Droogers bouwt deze duurzame nieuwe woningen in opdracht van De Goede Woning. De woningen zijn gasloos en op het dak worden zonnepanelen geplaatst. De bouw van De Plataan begint naar verwachting in februari, zodra het terrein bouwrijp is gemaakt. De oplevering van de woningen is gepland in maart 2022. Vlak voor de oplevering legt de gemeente 32 parkeerplaatsen aan naast het nieuwe gebouw.

Bij de oprit van het bouwterrein op de kruising Plataanhout en Perobahout wordt het fietspad gedeeltelijk afgesloten tijdens de bouwperiode. Fietsers kunnen gebruik maken van een omleidingsroute.  Er is regelmatig overleg tussen een delegatie van omwonenden, de gemeente, het kinderdagverblijf, de aannemer en de woningcorporatie om de overlast van de bouwwerkzaamheden voor de buurt zo laag mogelijk te houden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden