<p>Zorgmedewerker Kitty uit Zoetermeer is een van de eersten die gevaccineerd wordt.&nbsp;</p>

Zorgmedewerker Kitty uit Zoetermeer is een van de eersten die gevaccineerd wordt. 

(Foto: Robbert Roos)

"Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen"

Het vaccineren in Haaglanden is begonnen. In het ADO Den Haag Stadion is een priklocatie ingericht. Zoetermeerse zorgmedewerkers kunnen hier als eerste worden ingeënt. Annette de Boer, Directeur Publieke Gezondheid van GGD Haaglanden, opende afgelopen maandag de vaccinatielocatie.

Regio - "Welkom op deze feestelijke dag”, spreekt De Boer de aanwezigen vol enthousiasme toe. Want dat is het vandaag volgens haar. "We mogen vandaag eindelijk beginnen met het vaccineren van de zorgmedewerkers uit de regio. Nu zo'n driehonderd per dag, maar aan het einde van de week hopen we op zo'n 600 personen per dag te zitten. Zo hopen we binnen een maand alle zorgmedewerkers uit de regio gevaccineerd te hebben.” Een enorme logistieke operatie die GGD Haaglanden niet alleen uit zou kunnen voeren. Daarom is GGD Haaglanden dan ook erg blij met de medewerking van ADO Den Haag. Algemeen Directeur Mohammed Hamdi; "We zijn er trots op dat we als ADO Den Haag een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren zodat hier het vaccin kan worden gegeven.”

Zorgmedewerkster Kitty uit Zoetermeer is een van de eersten die vandaag gevaccineerd wordt. "Ik ben voor mezelf niet zo heel erg bang voor corona, maar ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen om de mensen met wie ik werk te beschermen." Ze weet waarover ze spreekt want haar vader is onlangs aan de gevolgen van corona overleden. Kitty werkt bij Vivaldi in Zoetermeer. Haar afdeling is gelukkig nog steeds ‘schoon' en zijn er geen mensen met het virus besmet maar op andere plekken kwam dit wel voor. Over de gang van zaken bij de vaccinatielocatie is Kitty erg te spreken. "Het gaat allemaal prima. Ik had het veel chaotischer verwacht.” De injectiespuit moet eerst gevuld worden met het vaccin alvorens het toegediend kan worden en dat duurt even. Dat wachten vindt Kitty eigenlijk nog het ergste van de vaccinatie. Maar als een medewerker van GGD Haaglanden eenmaal de vaccinatie toedient, valt het alles mee. "Ik voelde er werkelijk niets van”, vertelt ze na afloop opgelucht.

Een gedeelte van het parkeerterrein P2 bij het ADO Den Haag stadion is ingericht als vaccinatielocatie. Mensen betreden de tent waarin gevaccineerd wordt te voet. Na registratie worden zij gevaccineerd met het vaccin van leverancier Pfizer/BioNTech.

Vaccinatielocatie

'Ik voelde er werkelijk
niets van'

Robbert Roos

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden