Klaverblad blijft hoofdsponsor


<p>&nbsp;Ilion voorzitter Cees de Booy toont via de webcam de ondertekende overeenkomst aan Klaverblad (foto Ad Klok) </p>

 Ilion voorzitter Cees de Booy toont via de webcam de ondertekende overeenkomst aan Klaverblad (foto Ad Klok)

(Foto: )

Klaverblad blijft hoofdsponsor

Zoetermeer - Klaverblad heeft haar contract als hoofdsponsor van de atletiekvereniging Ilion verlengd tot 2024. In een evaluatiegesprek afgelopen november werd het snel duidelijk dat Klaverblad er trots op is hoofdsponsor van Ilion te zijn. En omgekeerd is Ilion ook trots op Klaverblad. Het sponsorschap brengt Klaverblad wat het voor ogen heeft, namelijk het versterken van haar maatschappelijke rol. Door de verenigingsambities van Ilion, een brede sportvereniging met een topsport infrastructuur, versterken het merk Klaverblad en het merk Ilion elkaar. Dit is de afgelopen tien ( ! ) jaar dat Klaverblad de hoofdsponsor is van Ilion duidelijk gebleken.

Evenementen

In ruil voor de sponsorbijdrage organiseert Ilion een aantal evenementen per jaar waaraan Klaverblad haar naam verbindt. Deze evenementen hebben inmiddels een prominente plaats gekregen op de (internationale) atletiekagenda: het internationale polshooggala, de International Highjump Meeting, het Nederlandse kampioenschap Meerkampen voor junioren en natuurlijk de Klaverbladloop, dé najaarsklassieker voor wegatleten waaraan 1500 lopers deelnemen.

Maatschappelijk betrokken

Zowel Klaverblad als Ilion zijn sterk maatschappelijk betrokken. Omdat het bij Klaverblad draait om mensen en niet om geld kan Ilion ook een beroep doen op de kennis en het netwerk van Klaverblad. Mooie voorbeelden hiervan zijn het project waarbij jongeren die vanuit hun culturele achtergrond niet gewend zijn te gaan sporten, worden gestimuleerd om kennis te maken met de atletiek. Of het verbannen van de traditionele flesjes water na afloop van de Klaverbladloop om zo het gebruik van plastic te reduceren.

Ondersteuning voor RIVM maatregelen

Ilion heeft veel maatregelen moeten nemen om sporten tijdens de beperkingen door de corona maatregelen toch mogelijk te maken. Klaverblad heeft hierin met kennis en met extra financiële ondersteuning geholpen zodat, hoewel aangepast, de Ilionleden zo veel mogelijk hebben kunnen doortrainen. Die steun heeft Ilion overigens ook van haar andere sponsoren gekregen.

Ondertekenen op afstand

Het ondertekenen van een sponsorcontract, zeker als het een meerjarige overeenkomst het de hoofdsponsor betreft is altijd reden tot een feestje. Dat feestje hebben we nog tegoed, om begrijpelijke redenen kon dat nu geen doorgang vinden. Hopelijk worden in de zomer de beperkende maatregelen versoepeld zodat we toch nog op gepaste wijze aandacht kunnen schenken aan deze toch wel bijzondere overeenkomst. Dit kan dan bijvoorbeeld mooi worden gecombineerd met de feestelijkheden rond het 50-jarige bestaan van Ilion. Op dot moment hebben we de ceremonie rond het ondertekenen van de sponsorovereenkomst moeten beperken tot een virtuele sessie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden