Corona biedt Vogelwerkgroep Zoetermeer ook kansen


Foto:

Corona biedt Vogelwerkgroep Zoetermeer ook kansen

Zoetermeer - Net zoals veel andere verenigingen maakt de Vogelwerkgroep Zoetermeer een moeilijke tijd door. Voor 2020 hadden we heel wat op stapel staan zoals de maandelijkse ledenbijeenkomsten, buiten excursies en een vogelcursus. Dit alles moest door Corona stil gelegd worden.

Gelukkig kon nog individueel of in hele kleine groep op eigen gelegenheid van al het schoons dat de Zoetermeerse natuur ons te bieden heeft worden genoten. In een exclusieve Whatsapp groep voor de leden worden kennis, waarnemingen en foto’s gedeeld. Daarmee is de meerwaarde van het digitale platform wel aangetoond. Ook op facebook weten niet-leden onze vereniging goed te vinden.

De Coronatijd is ook een tijd van zelfreflectie. Bij de vogelwerkgroep heeft dat geleid tot een nieuwe digitale visie. Wij willen meer dan voorheen onze kennis en ervaring gaan delen op het digitale platform. Denk hierbij aan video’s van leden, workshops, lezingen en delen van de vogelcursus. Voor deze gerenommeerde vogelcursus was al een wachtlijst. In de nieuwe digitale visie wordt deze cursus gedigitaliseerd en kunnen mogelijk ook externen deelnemen.

We willen een toekomstbestendige natuurvereniging zijn die zich inzet om de ervaren vogelaars te binden en kennis te delen voor jonge of minder ervaren natuurliefhebbers. Die visie gaat verder dan alleen vogels. Wij zetten onze kennis en ervaring niet alleen in voor vogels maar ook voor andere soortgroepen en in zijn algemeenheid voor de natuur in en om Zoetermeer. Daarbij willen we graag de gemeente en andere betrokken instanties adviseren maar zo nu en dan ook de luis in de pels zijn.

We zijn gestart met een nieuwjaarsinterview met onze voorzitter Marcel van der Tol.

Deze is op ons Youtube kanaal te vinden of via deze link : https://youtu.be/RiDxRFY2NNY

Binnenkort gaan we een volgende stap zetten.

Sommige excursies zijn ook opengesteld voor niet-leden, dus we willen graag de natuur liefhebbende inwoners van Zoetermeer oproepen om onze facebook pagina te volgen om alle updates te ontvangen. Ook wij wachten met smart op versoepeling van de maatregelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden