Goed gevulde speelgoededoelendozen afgeleverd


Foto:

Goed gevulde speelgoededoelendozen afgeleverd

ZOETERMEER - Van speelgoed naar Speelgoededoelendoos: een doos vol speelgoed voor kinderen die in armoede leven. En waar kan je beter speelgoed verzamelen dan op de kinderopvang? Donderdag 24 december haalde Mondial van Buuren Verhuizingen 40 volle Speelgoededoelendozen bij BSO De Edelsteen van Kern Kinderopvang. Dozen vol met mooi en bruikbaar speelgoed.  “Soms is speelgoed alleen maar leuk voor kinderen tot een bepaalde leeftijd”, zegt Vivien de Koning, locatiemanager van Kern Kinderopvang. “Of je bent aan het opruimen of je gaat verhuizen en wil van je speelgoed af. Wij vroegen mensen om het niet weg te gooien, maar op een van onze kinderopvanglocaties langs te brengen. Zo hebben wij een heleboel Speelgoededoelendozen gevuld en kunnen we de kinderen dit jaar een mooi cadeau geven.”  Mondial Movers FoundationDe Speelgoededoelendoos is een idee van de Mondial Van Buuren Foundation. Met deze foundation wil verhuisbedrijf Mondial Movers armoede en eenzaamheid in Nederland bestrijden. “Wij kennen Mondial Movers goed”, zegt Vivien. “Door de jaren heen hebben zij veel verhuizingen voor ons gedaan. Het project van de Speelgoededoelendoos vinden wij perfect bij ons passen. Daarmee maakt de foundation kinderen blij door ze te laten spelen. Net als wij doen bij Kern Kinderopvang!” Weggooien is zondeIedereen kon speelgoed kwijt in de Speelgoededoelendozen op de kinderopvanglocaties. “Ouders en collega’s gaven goed gehoor aan deze oproep”, vertelt Vivien enthousiast. “En ook op de locaties zelf keken we of we iets voor in de doos hadden. Alles kan in zo’n doos, als het maar compleet, schoon en heel is. Want weggooien is zonde, zeker als je andere kinderen er nog blij mee kunt maken.”  Trots

 Uiteindelijk heeft Kern Kinderopvang een flinke donatie overhandigd aan de Mondial Movers Foundation. Wel 40 dozen! Daar kunnen een hoop kinderen blij mee worden gemaakt de komende maanden.  

Over Kern Kinderopvang

Kern Kinderopvang biedt veilige, vertrouwde en inspirerende opvang voor kinderen in de leeftijd tussen 0 en 13 jaar. Kern Kinderopvang hecht veel waarde aan een hoge kwaliteit en heeft een vooruitstrevende pedagogische visie. De aandacht gaat uit naar een evenwichtige ontwikkeling van het individuele kind. Hierdoor vinden kinderen makkelijker een eigen plaats in de samenleving waardoor zij ook later in hun leven beter functioneren.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden