Woningeigenaren krijgen voucher voor ledlampen


Foto:

Woningeigenaren krijgen voucher voor ledlampen

Zoetermeer heeft in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) een subsidie van 1,6 miljoen ontvangen. Dit wordt gebruikt om woningeigenaren te stimuleren om over te gaan om energiebesparende ledlampen.

Zoetermeer - Volgend jaar ontvangen alle 30.000 woningeigenaren een voucher waarmee ze voor 65 euro ledlampen kunnen bestellen. Wethouder Robin Paalvast (oa energietransitie) is erg enthousiast over het project. "Ledlampen helpen zeker mee aan het verduurzamen van de woning maar nog belangrijker is dat we hiermee bij woningeigenaren een stukje bewustwording willen bereiken", zegt hij. "Het is wel belangrijk om snel te reageren want er is maar budget voor 80% van de eigenaren en op is op."

De aanschaf van de ledlampen gebeurt online waarna de lampen worden thuisbezorgd. "Vanwege corona willen we fysieke bezoeken voorkomen", legt Paalvast uit. De verspreiding gaat fasegewijs. Niet iedereen zal dus direct de voucher ontvangen. De 80% geldt echter wel voor elke fase. Dus mensen die als laatste hun voucher krijgen, maken net zoveel kans op de lampen.

"Volgend jaar lanceren we een eigen gemeentelijke website waar woningeigenaren via een tool kunnen zien welke maatregelen zij kunnen nemen in hun woning", aldus Robin Paalvast

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden