'Een feestmaand om nooit te vegeten'


<p>Tijden veranderen voor Dennie en John. Toch gaan ze er weer een fantastische decembermaand van maken. Foto: Monica van Herwijnen</p>

Tijden veranderen voor Dennie en John. Toch gaan ze er weer een fantastische decembermaand van maken. Foto: Monica van Herwijnen

(Foto: Monica van Herwijnen )

'Een feestmaand om nooit te vegeten'

De laatste weken van het jaar zijn voor Dennie van Herwijnen van vuurwerkzoetermeer.nl en John Utermark van kerstboomthuis.nl normaal gesproken een van de leukste weken van het jaar. Toch ziet deze tijd er voor beide ondernemers dit keer heel anders uit. Hoe sommige tijden ook veranderen; als het aan Dennie en John ligt wordt het een feestmaand om nooit te vergeten.

Zoetermeer - John Utermark verkoopt sinds jaar en dag kerstbomen vanaf zijn vaste plek aan de Italiëlaan, tegenover ShabuShabu in Zoetermeer. Dit jaar zelfs eerder dan ooit. "Mensen kunnen niet wachten om het gezellig te maken in huis", legt John uit. "Ik krijg al wekenlang telefoontjes wanneer mensen bij me terecht kunnen." De verkoopplek is dit jaar groter dan ooit zodat iedereen voldoende afstand kan houden. Voor Dennie heeft de huidige coronacrisis hele andere gevolgen. Door het afgekondigde vuurwerkverbod moest hij snel omschakelen, maar klagen doet hij niet. "Het is jammer maar het is niet anders", vertelt de rasechte ondernemer. "Gelukkig is categorie 1 vuurwerk wel toegestaan. Dat siervuurwerk is nu al te koop in onze winkel in de Dorpsstraat. Daarmee kun je het ook gezellig maken. Zorg wel dat je op tijd bent, want de vraag is groot en de voorraad beperkt." John en Dennie werken al jaren samen. "Zeker in deze tijd hebben ondernemers elkaar nodig", laat het duo weten. "Door elkaar te helpen en klanten naar elkaar door te sturen creëer je een echte win-win situatie." Dat deze decembermaand anders is als andere jaren is voor iedereen duidelijk. Toch zijn Dennie en John ervan overtuigd dat de sfeer altijd zal blijven. "Ook al kunnen we dit jaar minder mensen uitnodigen; we kunnen het nog steeds gezellig maken", vertelt John. Dennie is het helemaal met hem eens. "Zorg voor gezelligheid in huis. Sluit het jaar af met een feestje. Ga om middernacht toch naar buiten om je buren gelukkig nieuwjaar te wensen en geniet van wat kleiner vuurwerk. Op die manier maken we er met elkaar een feestmaand van om nooit te vergeten." En zo is het.

Elk jaar ondersteunt John Utermark van kerstboomthuis.nl een goed doel. Dit jaar is dat stichting Oosterfaantje uit Zoetermeer, de voedselgroep die al sinds 2005 bestaat. Bij de verkoopplek staat een grote bak waarin levensmiddelen en (kleine) cadeautjes kunnen worden gedoneerd. John en zijn team zorgen ervoor dat deze bij mensen terecht komen die uw steun goed kunnen gebruiken. "Zo maken we het voor iedereen een gezellige maand."

Goede Doel Oosterfaantje

'In deze tijd hebben ondernemers elkaar nodig'

Robbert Roos

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden